“Bolt Drive on Eestis tegutsenud ühe kuu ja näeme, et nõudlus autorenditeenuse järele on püsinud suur. Alustame algavat suvehooaega suurema autovalikuga, et inimestel oleks rohkem võimalusi oma koduukselt lihtsalt ja mugavalt autot rentida. Tänu laiemale sõidukivalikule ja soodsale hinnale saavad inimesed kasutada autorenditeenust erinevate vajaduste katmiseks, näiteks kolimiseks või hoopis suvepuhkusele sõitmiseks,” ütles Bolt Drive’i suunajuht Lukas Yla.

Yla lisas, et ühe kuu sõidustatistika näitab, et renditeenust kasutatakse peamiselt lühemate
vahemaade läbimiseks. Keskmiselt renditakse sõiduauto 90 minutiks, mille jooksul läbitakse 16 kilomeetrit. “Näeme, et autorent on vajalik abivahend igapäevaste tegevuste jaoks, näiteks töölt koju liikumiseks või poeskäiguks. Kuna kohe on algamas suviste puhkuste
periood, siis tõenäoliselt läbitud vahemaad ka suurenevad,” lisas Yla.

Bolt Drive’i autopargis on mudelitest valikus Toyota Yaris, Toyota CHR, Škoda Scala, Škoda Kamiq, Volkswagen T-Roc, Volkswagen Golf ja Volkswagen Arteon, nüüd saab rentida ka elektriautosid Volkswagen ID.3 ja kaubikuid Volkswagen Crafter.

Sõidu maksumus sõltub valitud auto mudelist, sõidu kestusest ja teepikkusest. Kõikidele mudelitele on seatud maksimaalne tunni- ja päevahind. Näiteks rentides elektriauto Volskwagen ID.3 30 minutiks ja sõites sellega 40 kilomeetrit, tuleb sõidu hinnaks 9.60 eurot. Sama auto rentimine terveks päevaks maksab 29.90 eurot, millele lisandub kilomeetritasu.

Bolt Drive’i teenus toimib samal põhimõttel nagu Bolti tõukerataste või sõiduteenuse kasutamine. Esmalt tuleb kliendil avada Bolti rakendus ja valida Bolt Drive vaade. Konto loomiseks peab kasutaja läbima isikutuvastuse, selleks tuleb üles laadida foto iseendast ja oma juhiloast. Pärast konto loomist näeb kaardil lähedal asuvaid sõidukeid, mida saab rakenduses broneerida. Broneeringu kinnitamise järel on sõidu alustamiseks aega 15 minutit. Sõidu lõppedes ja sihtkohta jõudes tuleb auto parkida Tallinna piires rakenduses märgitud parkimisalale.

Bolt Drive’i kasutamiseks peab juht olema vähemalt 20-aastane, omama B-kategooria juhilube ja vähemalt aastast autojuhtimise kogemust.