G7 riikide eesmärgiks on vaktsineerida 2022. aasta lõpuks kõik maailma riigid, vahendab Financial Times. Samuti on otsus niivõrd suur kogus vaktsiinidoose annetada ninanips nendele, kes kurtsid, et rikkad riigid on vaktsiinitootjate kogu toodangu ära ostnud ning nii-öelda kolmandat maailma enam vaktsineerida ei saa. Lisaks loodetakse nii vähendada Hiina ja Venemaa mõjuvõimu - mõlemad on enda küsitava taustaga koroonavaktsiine vaesemate riikidega juba lahkelt jaganud.

Lisaks G7 riikide omavahelisele kokkuleppele on vaktsiinidoose lubanud annetada ka USA, Suurbritannia ning Euroopa Liit. Kui USA president Joe Biden lubas vaestele riikidele annetamiseks osta 500 miljonit doosi Pfizeri koroonavaktsiini, siis nii Suurbritannia kui Euroopa Liit lubavad annetada 100 miljonit vaktsiinidoosi.

"Meie eesmärk on, et 2021. aasta lõpuks oleks Aafrikas vaktsineeritud 40 protsenti elanikke ning 2022. aasta esimese kvartali lõpuks 60 oleks vaktsiini saanud juba 60 protsenti aafriklasi," ütles neljapäeval G7 liikme Prantsusmaa president Emmanuel Macron. Lisaks sõlmis G7 vaktsiinitootjatega kokkuleppe, et nad peavad vaesematele riikidele tasuta jagama 10 protsenti toodetud doosidest, märkis Macron.