Randelli hinnangul on tuhanded ehitusvaldkonna välismaised töötajad pidanud valima perega koos olemise ja Soomes töötamise vahel, vahendab Kauppalehti.

„Mitu kuud perekonnast eemal olek on inimlikult raske olukord. Tööränne peaks olema järgmine, mis avatakse,” ütles Randell.

Soome ehitusobjektid on paljuski välismaisest tööjõust sõltuvad. Tööjõuvajadus on tihti suurim just suviti. Randell ei usu siiski, et kodumaale naasvad töötajad projekte aeglustaksid.

„Kui koju minek võimalikuks saab, paljud kindlasti alguses lähevad. Suurem osa Soomes töötajatest on siin siiski alaliselt ja tööga seotud,” ütles Randell.

Randelli hinnangul võiks piiride avamine hoopis tööjõupuudust Lõuna-Soome objektidel leevendada.

„Juba nüüd on projekte, mis ei lähe käima, sest tööjõudu ei ole. Paljud välismaised töötajad on spetsialistid, keda pole Soomes saada,” ütles Randell.

Randell ei usu, et piiri avamine mõjutaks oluliselt koroonaolukorda. Laevafirmad on suutnud liikluse ohutult organiseerida, millele lisaks on ehitusobjektidel kasutusele võetud palju meetmeid, millega on viiruse levikut suudetud ära hoida.

„Kui reisimist avataks, hakataks objektidel endisest tugevamalt terviseohutuse eest hoolitsema,” ütles Randell.