Net Groupi tegevjuhi Priit Kongo sõnul polnud kümme aastat tagasi tööjõukriis IT-sektoris veel nõnda terav ning ettevõtte praktikaprogramm oli toona üks vähestest omalaadsetest. „Suveülikooli programmi käivitamisel oli meie peamiseks eesmärgiks leida järelkasvu ning meelitada ülikoolist endale andekamad tegijad. Seepärast panimegi kokku atraktiivse programmi, kus oli läbimõeldud kandideerimisprotsess, kohanemisprogramm ning mentorlus,“ rääkis Kongo.

Tänaseks on ettevõtete konkurents tipptalentide värbamisel läinud IT-sektoris siiski niivõrd tuliseks, mistõtt on ka Net Group pidanud oma praktikaprogrammi kohandama. „Kandideerimisprotsess meie suveülikooli toimub juba varakevadel ning praktikameeskond on komplekteeritud juba aprilliks. Nii on tudengitel suveks praktikakoht meie juures varakult kindlustatud ning jääb ära ebakindlustest tingitud erinevate pakkumiste vahet tõmblemine,“ märkis ettevõtte juht.

Varasema üheksa hooaja jooksul on programmis osalenud 98 praktikanti, kellest 54 töötab ettevõttes tänaseni. 2013. aasta lennus alustas karjääri Net Groupis ka tänane vanemarendaja Marek Kirillov, kelle sõnul andis just ettevõtte suvine praktikaprogramm talle tudengina võimaluse näha, kuidas päriselt käib tarkvaraarendus suures ettevõttes.

„Lisaks sellele, et sai ülikooli poolt määratud kohustusliku praktika tehtud, leidsin ka püsiva töökoha, kus töötan tänaseni. Suveülikooli ja praktika perioodi vältel sain osaleda keerukates projektides, arendades ja täiendades süsteeme, mida kasutatakse igapäevaste töövahenditena erinevates organisatsioonides,“ rääkis Kirillov. Kogu praktikaaja toetasid teda ettevõttes juhendaja, tiimijuht ja tiim ise.

Net Groupi tegevjuhi Priit Kongo sõnul on suveülikooli eesmärgiks alati olnud personaalse arengu toetamine ning sobivusel praktikantidele tähtajatu töökoha võimaldamine. „Gruppe komplekteerides arvestame alati sellega, et suvepraktikantidega oleks hea klapp ja vastastikune sobivus nii tehniliste oskuste kui ka isikuomaduste mõttes, sest sellisel juhul saame pärast praktikaperioodi garanteerida tähtajatu töölepingu ning see on tudengitele oluline motivatsioon,“ kirjeldas ta.

Samas pole Net Groupi suveülikooli programm tudengi jaoks tingimata siduv ning praktikandid, kes pärast suve ettevõttes jätkata ei soovi, saavad väärtusliku ja mitmekülgse arendajatöö kogemuse ühes heal tasemel Eesti IT-ettevõttes. Lisaks maksab Net Group praktikantidele ka 1000-eurost netopalka. Tänavuses Net Groupi suvises praktikaprogrammis alustab praktikat kuus IT-tudengit.