“Anname avapaugu vaktsineerimise ergutamise kampaaniale, mis hõlmab kõiki Moskva elanikke alates 18. eluaastat,” kuulutas pühapäeval linnapea Sergei Sobjanin.

“Inimesed, kes saavad oma esimese doosi COVID-19 vastast vaktsiini ajavahemikul 14. juunist kuni 11. juulini, võivad võita sõiduauto.”

Tema sõnul loositakse vaktsineeritute vahel iga nädal välja viis sõiduautot, millest igaüks maksab umbes miljon rubla (ca 12 000 eurot).

Võitjate nimed tehakse teatavaks igal kolmapäeval kohaliku propagandakanali Moskva 24 eetris. Teiste seas toetavad pealinna vaktsineerimiskampaaniat ettevõtted nagu Sberbank, Lukoil, Megafon ja Rosneft, vahendab TASS.

Töövaba nädal

Võimudel on tuli takus, sest olukord koroonaviiruse rindel on Venemaal viimastel nädalatel kiiresti halvenenud ja Moskvas sööstis koroonaviirusega nakatumine hiljuti ootamatult tippu. (Loe rohkem siit!)

Moskva linnapea kuulutas seetõttu laupäeval ühtlasi välja “töövaba nädala”, mis kestab homsest kuni 20. juunini ja tähendab töölt eemale jäämise rahalist kompenseerimist.

”Kui näitame lähipäevil üles vastutust ja distsipliini, suudame katkestada suurema osa koroonaviiruse nakatumise ahelatest ja vähendada haiguse levikut,” rõhutas Sobjanin. “Aga see on ainult ajutine lahendus. Uute piirangute vältimiseks ja olukorra jätkusuutlikuks paranemiseks on vaja COVID-19 vastast vaktsineerimist märkimisväärselt kiirendada.”