„Internetis pangakaardiga oste tehes on lisaturvalisuse meetmena suunatud kliendid siiani internetipanka, kus on tulnud oma ost kinnitada. See on taganud kahekordse kinnitamise ja aidanud ära hoida kaardiandmete kuritarvitamist, kuid kliendi jaoks on see lisasamm olnud mõnevõrra tülikas. Muutsime selle nüüd kiiremaks ja mugavamaks. Oste Mastercard SecureCode'i või Verified by Visa programmiga liitunud e-poodides saab nüüd kinnitada ka biomeetriaga," sõnas Swedbanki eraisikute kaartide valdkonnajuht Kaari Aasrand.

"Näeme, et meie kliendid kasutavad järjest rohkem biomeetriat, näiteks maikuus oli biomeetria kasutajaid ligi 186 000, mistõttu on uus lisandunud võimalus kindlasti oodatud ning aitab kokku kokku hoida meie klientide väärtuslikku aega. Lisaks on seda mugav kasutada," ütles Aasrand ja lisas, et biomeetriaga ostude kinnitamine on sama turvaline kui teiste turvaelementide kasutamine.

Lisaautentimise eesmärgiks on kaardipettuste ärahoidmine ning veendumine, et kaarti kasutab tõepoolest tavapärane kaardikasutaja.