Varem Iirimaa pealinnast Dublinist Lääne-Iirimaale Kerrysse ning Suurbritanniasse kuuluvasse Donegali Põhja-Iirimaal lennanud Stobart Air läks möödunud nädala lõpul pankrotti. Ohumärgid olid firma kohal juba varem, mistõttu ei olnud see uudis iirlastele eriti ootamatult.

Nüüd on selgunud, et Kerry lennujaam pidas Nordicaga kõnelusi liinide ülevõtmiseks juba enne Stobart Airi pankrotti. The Irish Times kirjutab enda allikatele tuginedes, et peale lõplikku pankrotiotsust on läbirääkimised Nordicaga edenenud veelgi kaugemale.

Kerry lennujaama juht John Mulhern ütles täna päeval, et ta on kindel - uus lennufirma asub Kerry-Dublini lennuliini teenindama juba õige pea. "Ma olen väga enesekindel, et lepingud saavad sõlmitud kiiremini kui te ootate," ütles ta The Irish Timesile.

Kuna eelmine vedaja läks pankrotti, ei oleks vaja Nordical avalikul hankel osaleda - nad saaksid juba olemasoleva lepingu üle võtta. See tähendab, et liinil alustamise protsess oleks tavapärasest märksa lihtsam.

Kerry-Dublin ning Donegali-Dublini lennuliinid on Iiri riigi poolt doteeritud ning olulised kohalikule turismisektorile. Enne koroonapandeemiat lendas Kerry-Doublini lennuliinil umbes 59 000 inimest aastas.