Ettevõttele tõi võidu aktiivne osalemine õppekavade väljatöötamisel turvasüsteemide tehniku erialal, töökohapõhise õppe korraldamine, süsteemne praktikantide ja töökohapõhiste õppijate juhendamine ning ettevõttes loodud mentorsüsteem, mis toetab nii juhendajaid kui ka praktikante.

Lisaks peavõidule selgusid ka valdkondlikud võitjad: parim regionaalne praktikakoht on Incap Electronics Estonia OÜ, parim väikeettevõttest praktikakoht Balti Logistika AS, parim välisüliõpilaste praktikat toetav tööandja on Cybernetica AS.

Haridus- ja teadusminister Liina Kersna tänas ettevõtjaid, kes pakuvad kutseõppuritele ja üliõpilastele praktikakohti ja tunnustas ettevõttepoolseid juhendajaid. „Hea meel on näha, et aina enam esitavad parima praktikakoha konkursile kandidaate koolid. See näitab, et koostöö koolide ja ettevõtete vahel tiheneb ning head partnerit osatakse hinnata," ütles Kersna. „On ju praktika hea võimalus koolitada järelkasvu nii oma ettevõttele kui ka tervele valdkonnale. Võidavad kõik - nii õppija, ettevõtja kui kool," sõnas minister.

Konkursi eesmärk on tõsta esile ettevõtteid, kes pakuvad üliõpilastele ja kutseõppuritele praktikakohti ja õpipoisiõppe võimalusi. Võrreldes eelneva aastaga oli kandidaate enam - kokku esitati konkursile 50 avaldust.

Eesti Tööandjate Keskliidu tegevjuht Arto Aasa sõnul mõtlevad vastutustundlikud tööandjad üha selgemalt läbi, kuidas praktikakohtade pakkumine õnnestuks. „Praktikant on heas mõttes peegel ka ettevõttele - uue inimese pilk ja küsimused võivad näidata kätte parenduskohad ning annavad ka tööandjale uut hingamist ja mõtteid," sõnas ta. „Praktikandi töö tulemuste pealt saab tööandja anda tagasisidet ka haridusasutusele, sest ametiõpe peab vastama reaalse tööturu vajadustele," sõnas Tööandjate Keskliidu tegevjuht.

Parimad praktikakohad valiti neljas kategoorias: peaauhinna ehk parima praktikakoha tunnustuse sai tööandja, kes on süsteemselt ja järjepidevalt tegelenud praktika ning töökohapõhise õppe pakkumisega ja jaganud oma teadmisi teistega. Parima regionaalse praktikakoha tiitli teenis tööandja, kelle tegevus on loonud väärtust ka kohalikule kogukonnale. Parima väikeettevõttest praktikakoha tunnustuse saab tööandja, kes vaatamata oma väiksusele pakub praktikakohti süsteemselt ja järjepidevalt ning näeb selles võimalust, et oma äri arendada. Lisaks antakse välja parima välisüliõpilastele praktikavõimalusi pakkuva tööandja tiitel.

Konkurss toimus juba kuuendat aastat. Varasemalt on tunnustuse pälvinud tööandjad: Magnetic MRO AS, PCC Projekt AS, Eesti Energia AS, SEB Pank, ABB AS, SA Põhja-Eesti Regionaalhaigla, Swedbank AS, AS Naudingumaitse OÜ, Wendre AS, Fortaco Estonia OÜ, TOP Marine OÜ, Hanza Mechanics Tartu AS ja Gurmeeklubi OÜ, Ericsson Eesti AS, Radisson Blu Hotel Olümpia, Velvet OÜ, Wermo AS, SA Pärnu Haigla.

Parima praktikakoha tunnustuse saanud tööandja saab lisaks auhinnale õiguse kasutada spetsiaalset märgist oma kodulehel, reklaammaterjalidel ja trükistel. Konkursi korraldab Eesti Tööandjate Keskliit koostöös Haridus- ja Noorteameti ning Haridus- ja Teadusministeeriumiga. Konkurssi rahastavad Eesti riik, Euroopa Sotsiaalfond ja Eesti Tööandjate Keskliit.