Alates eelmisest nädalast on otsustanud aga sealsed restoranid kehtestada uue reegli, mis ütleb, et Noblessneri kai lähedal olevate restoranide treppidel tohivad istuda ainult restoranikülalised. Nimelt ümbritsevad mereäärseid pinke sildid, et niisama seal istuda ei tohi.

Kui toidukohad olid veel suletud, kirjutas Ärileht, et Noblessneri kai peal nautisid õhtut pea kolmsada inimest. Kuna süüa ega juua tellida ei saanud, tarbisid inimesed seal enda poolt kaasa toodud toitu.

Noblessneri arenduse eriprojektide juht Ann Virkus nõustub, et istumisalade ja pinkide poolest on Noblessner tõenäoliselt Tallinna üks kõige paremini varustatud piirkondi.

"Paljud istumisalad asuvad otse sadamakaidel, mida on kokku pea poole kilomeetri jagu. Läinud suvel oli veelgi rohkem, kuid olime sunnitud Noblessneri ja Miinisadama vahelise kai avalikkusele sulgema pärast seda, kui vandaalid kai ääres seisvas miinitraaleris lõket tegid," meenutas Virkus.

Siiski möönas Virkus, et Kai kunstikeskuse ees olev ja tänaseks siltidega varustatud puidust trepistik mere kohal moodustab kõigist Noblessneri sadamakaidest vähem kui veerandiku. "Tänavu on see osa sealsete söögi- ja joogikohtade terrassialast, kuhu tõepoolest on oodatud üksnes nende kliendid. Linnas on väga palju väliterrassidega restorane ja ilmselt ei teki kellelgi küsimust, miks pole seal kohane oma söögi ja joogiga piknikku pidada või niisama istuda," lisas ta.

Kogu ülejäänud ala ja enam kui 400 meetri ulatuses Noblessneri sadamakaisid on kõigile avatud.