Tänaseks on Domeenivaidluste Komisjon langetanud otsuse jätta AS Eesti Post vaidlustusavaldus rahuldamata.

Komisjoni otsusest selgub, et postiindeksid ei ole midagi sellist, mis kuuluksid AS Eesti postile. Lisaks on posti sihtnumbrite vastutavaks töötlejaks maa-amet ning postiseaduse kohaselt antakse universaalse postiteenuse osutaja tegevusluba avaliku konkursiga viieks aastaks. Seega on vaidlustaja AS Eesti Posti postiindeksite haldamine ajutise iseloomuga ega saa näidata postiindeksite kuuluvust vaidlustajale.

Postiindeks.ee kuulub Optimeeri OÜ-le aastast 2014 ning sellel töötab juba aastaid populaarne Eesti postiindeksite otsingumootor. Optimeeri OÜ juhatuse liige Ruslan Gogin loodab, et Eesti Post austab Domeenivaidluste komisjoni otsust ega püüa enam inimeste abistamiseks loodud domeeni endale saada.

“Ütlen ausalt, et alates eelmise aasta sügisest on meil selle vaidluse peale kulunud palju aega, energiat, raha ja närve – neid kaotusi meile keegi ei korva, kuid loodame, et sellega see episood ka lõppeb ja Eesti Post jätab meid rahule. Meie otsustasime mitte alla anda ja enda eest seista, soovitan ka teistel sama teha ning mitte allutada end nö suurema õigusele, sest see lihtsalt ei ole õige ega ka õiglane,” lisas Gogin.

Gogini ettevõtet esindanud Triniti vandeadvokaat Maarja Pild jäi komisjoni otsusega rahule. "Tegemist ei ole ka meie hinnangul kaasusega, mis sisaldaks tahes millised asjaolusid, et domeenivaidluste reglementi tulnuks tõlgendada varasemast teisiti. Otsus on õige ja õiglane.”

Domeenivaidluste Komisjoni otsus on lõplik ega kuulu edasikaebamisele. Eesti Postil on siiski võimalus antud vaidlust jätkata kohtus.