Pooled on kokku leppinud, et Imatra Elektri ligi 20 000 elektrimüügi klienti liiguvad uue elektrimüüja juurde niipea kui Konkurentsiamet on selleks heakskiidu andnud. Klientide jaoks jääb kuni tehingu lõpuleviimiseni kõik endistviisi ning edasistest muudatustest teavitatakse kliente aegsasti ette.

Elektrimüügi äritegevuse võõrandamine võimaldab lõpule viia Imatra Elektri võrguteenuste äritegevuse omandamise Elektrilevi poolt. Imatra Elekter jätkab tehingu jõustumise järel võrguteenuse pakkumist ligi 25 000 kliendile. Ettevõte hallata on ligi 3100 kilomeetrit elektriliine ja 1300 alajaama.

„Elektrumil on Eestis energiamüügi alal pikk ja laiaulatuslik kogemus, oleme ennast tõestanud usaldusväärse ja stabiilse partnerina. Imatra Elektri elektrimüügi äri omandamine annab hea võimaluse kasvada veelgi kiiremini meile olulistes kliendisegmentides, kuid samuti veel rohkem pingutada oma klientide rahulolu nimel,“ ütles Elektrum Eesti OÜ juhatuse esimees Andrus Liivand.

„Ka meie uutele klientidele saame hakata pakkuma kõiki neid tänapäevaseid energialahendusi, mis meie teenusteportfellis sisalduvad. Meie eesmärk on aidata kliente kaasaegsete nutikate, tõhusate ja keskkonnahoidlikke lahendustega, et hõlpsasti oma kodu ja ettevõtte energiakulusid hallata,“ lisas Liivand.

Varasemalt on Ärileht kirjutanud, et Eesti Energia kontserni kuuluv Elektrilevi teatas märtsis, et ostab ära 25 000 kliendiga Imatra Elektri ning seejärel tõuseks Elektrilevi turuosa Eestis praeguse 87% asemel 95%-ni.