Merko Ehituse aktsia käive oli täna ligi 300 000 eurot. See pööras juuni algusest langustrendis olnud väärtpaberi taas tõusule. Merko Ehituse aktsia hind tõusis täna 2,1 protsenti, makstes päeva lõpuks 14,58 eurot. Teiste aktsiate käive jäi pigem tavapärasest väiksemaks.

Euroopa börsidele üldiselt ei olnud aga tänane päev hea: kõik suurimad indeksid langesid üle ühe protsendi.

Balti börsiindeks tõusis täna 0,22 protsenti. Edukaim oligi Tallinna börsiindeks, mis tõusis 0,51 protsenti. Samuti tõusis ka Vilniuse börsiindeks - 0,04 protsenti. Riia börsiindeks käis aga pigem sammu muu Euroopaga kui oma Balti naabritega, langedes 0,07 protsenti.

Aadrit lasti ka USAs, kus tõusis vaid suure tehnoloogiaettevõtete osakaaluga Nasdaqi indeks. Mõnevõrra parem oli päev Aasias, kus päeva jooksul tõusnud ning langenud börsiindeksid jagunesid laias laastus pooleks.

Viimase paari päeva tähtsaim börsiuudis on aga ilmselt hoopis Wise'i otsus minna Londoni börsile. Sellest võib pikemalt lugeda tänase LP artiklist, kus kirjeldatakse muuseas ka Wise'i algusaegu. Samuti seletab Kristo Käärmann, miks otsustati aktsiad otse noteerida, mitte teha tavapärast IPO-t ehk aktsiate esmapakkumist..