Veel aprillis oli korterite keskmist hinda seirav Pindi Indeks korrigeeritud andmetel 1738 €/m². Kui aprillis tehti indeksilinnades 1670 korteriomandi tehingut, siis mais oli tehingute arv 1594. Võrdluseks - 2020. aasta mais ehk osaliselt veel eriolukorra ajal tehti indeksilinnades vaid 910 korteriomandi tehingut.

Pindi Kinnisvara juhatuse liige Peep Sooman ütles, et nüüdseks peaks ka kõvema peaga analüütikute jaoks selge olema, et turul mingisugust buumi ei olnud. „Toimus eelmise aasta hirmsast ehmatusest tekkinud augu täitmine ja tänaseks on turuosalised rahunenud. Algselt langenud, pärast aga üles hüpanud hinnad on samuti paigale jäänud ning ka tehingute arv sarnaneb sellele, mis enne koroonapandeemia algust oli," sõnas ta.

Võrreldes varasema hinnatipuga detsembris 2020 on indeks 6 protsenti madalam. Võrreldes viimaste aastate madalaima punktiga juulis 2009. aastal (624,2 €/m²) on Pindi Indeks 175 protsendi võrra kõrgemal.

Pindi Kinnisvara koostatud hinnaindeks võtab arvesse kõigis maakonnakeskustes, lisaks Kohtla-Järve ning Narva linnas tehtud korteriomandite ostu-müügitehingute kaalutud keskmise ruutmeetrihinna. Tegemist on väärtusega, mis hõlmab üle 800 000 elaniku eluaset läbi enam kui 17 aastase ajaloo.