Eestlaste suvemekana ei purjeta Pärnu pelgalt oma uhke kuurordiajaloo ja kõlava tiitli seljas, vaid panustab koos ettevõtjatega linnaruumi arendamisse, et üllatada puhkama tulijaid millegi uuega. Tänavu puudutavad suuremad uuendused supelsakste meelispaika Pärnu keskranda, ennekõike rannapromenaadi, mis on eelmise aastaga võrreldes silmnähtavalt muutunud.

Side tänava pikendusest promenaadi keskel asuvate puitplatvormideni ulatuval rannapromenaadi osal lõppesid hiljuti pool miljonit eurot maksma läinud uuendamistööd. Osaline renoveerimine võeti ette selleks, et parandada promenaadi üldist väljanägemist ning pakkuda külastajatele kvaliteetsemaid ja mugavamaid teenuseid ning nüüdisaegsemaid söömise- ja vabaaja veetmise võimalusi.

Mitu uut kohvikut-söögikohta peagi lisandumas

Uksed on rannajoonel avanud või kohe-kohe valla löömas mitu uut kohvikut, baari ja restorani ning kuhugi pole plaažilt kadunud ka lemmikud eelmistest suvedest. Vanad olijad ja uued tulijad paiknevad piki rannariba - surfirannast naisterannani. Mere äärest südalinna tulleski jääb jalutajate trajektoorile üsna mitu uhiuut kohta või hooajalist laiendust, kus saab nautida kohalike köögivõlurite parimaid hõrgutisi või haarata teele kaasa kerge söögi- ja joogipoolis.

Puhkajate päralt on üheksa spaad – seetõttu kutsutakse Pärnut vahel Eestimaa spaapealinnaks – ning hulgaliselt hotelle ja külalistemaju. Märgates siin-seal asutuste ustel „Siin on turvaline“ märgist, võib olla kindel, et selles kohas on turvaline viibida ja siin täidetakse kõiki Covid-19 käitumisjuhiseid. Pärnus on „Siin on turvaline“ märgisega lisaks restoranidele, kohvikutele ja hotellidele liitunud ka mitmed aktiivse tegevuse pakkujad ja ürituste korraldajad.

Kel liival praadimisest, surfamisest või kohvikusuminast on saanud küll, võib uudistada linnalehmi. Nood peesitavad Raeküla, Vana-Pärnu ja Mai rannaniidul, kokku nosib sel suvel Pärnus pilliroogu 350 veist.

Auto võib linna peale minnes jätta koju või parklasse, Pärnu on piisavalt kompaktne, et liikuda punktist A punkti B jala, rattal või mõnel elektriliikuril. Niiviisi kruiisides saab avastada kohti, kuhu muidu ei satuks ning puhkuski möödub keskkonna- ja kehasõbralikumalt.

Kesklinn autovaba kuni augusti lõpuni

Rohelise mõtteviisi tuules on kesklinna ja randa ühendav Supeluse tänav kuni 31. augustini autovaba ning augusti lõpuni on suures osas kergliiklejate päralt ka vanalinna üks olulisemaid tuiksooni – Kuninga tänav.

Kui ajaloolises linnasüdames tähendab autovabam tänav ennekõike rahulikumat tänavakeskkonda, vähem liiklusmüra ja hubasemat kohvikuterrassil olemist, siis Supeluses annab masinate puudumine võimaluse nautida ehedat kuurordifluidumit.

Suurematest üritustest on sel aastal Supeluse tänavale planeeritud 17. juulil tänavatoidufestival Pärnu Maitsete Uulits ja 7. augustil Supeluse Aastalaat. Lisaks on iga nädala neljapäeval, reedel ja laupäeval Karusselli puhveti terrassil üritused.

Ka ülejäänud tänavusuvine ürituste kalender pakatab mitmekülgsusest. Armastatud suvesündmused nagu Pärnu Hansapäevad (2.-4. juuli), Pärnu Harmonica Festival (9.-11- juuli), Pärnu Muusikafestival (11.-18. juuli), Hea Toidu Festival ja Pärnu XXIV Gildipäevad (6.-7 august) ning tänava- ja loomefestival Augustiunetus (13.-15. august) oma tuntud headuses toimuvad.

Paljud traditsioonilised Pärnu suvesündmused, nagu näiteks teisipäevased folkkontserdid Iseseisvuse väljakul, kolmapäevased rahvatantsurühmade ja folkloorikollektiivide vabaõhukontserdid Lastepargis ning neljapäevased puhkpillimuusika suvekontserdid Koidula pargis, on jätkuvalt piletipriid.

Abiks Explore Hansa mobiiliäpp

Külastamist-kaasa elamist ootab ka hulk uusi kultuurilisi ja meelelahutuslikke ettevõtmisi, nagu näiteks 17.-25. juulini toimuv Pärnu Kunstinädal. Spordisõbrad madistavad nagu ikka nii Pärnu Rannastaadionil, rannaspordiareenil kui päris rannas, kus peetakse suve suurim ratsaspordivõistlus Classic Pärnu (17.-18. juuli), nii üle linna tenniseväljakuil, terviseradadel kui Pärnu lahel ja jõel.

Pärnus olles on plaanide tegemisel abiks ka mobiilirakendus Explore Hansa, kust saab infot kohalike vaatamisväärsuste, eesootavate sündmuste, aktiivsete tegevuste ning majutus- ja toitlustusasutuste kohta. Samuti saab sealt teada, kus asuvad WiFi levialad ja avalikud WC-d, suuremad poed, jalgrattarendid, taksopeatused, bensiinijaamad ja sportimiskohad.

Kes aga tahab vaadata, kuidas „Pärnus päriselt elatakse“ või kuulda „mida pärnakas oma kodulinnast tegelikult arvab“, on teretulnud osa võtma eestikeelsetest „Like a Local“ giidituuridest. Augusti keskpaigani kord nädalas toimuvatel ekskursioonidel viivad põneva taustaga pärnakad külalised säärastesse linnasoppidesse, kuhu võõras omal käel naljalt ei eksi.