Madalad nakatumisnäitajad ning hoogustuv vaktsineerimine kasvatavad ilmselt oluliselt inimeste reisimist sel suvel ja kui lisada maailmaturu hindade kasv, võib Eestis näha suure tõenäosusega rekordilisi bensiinihindasid, ütles Alexela juhatuse liige Tarmo Kärsna. Bensiini hinna kasvu tanklates ennustasid ka Olerex ja Circle K.

Circle K mootorikütuste hinnastamisjuht Indrek Sassi ütles, et toornafta hinnatõus ning positiivne tarbimise prognoos üle terve maailma võivad kütusehinnad viia Eestis rekordtasemele. Olerexi tegevjuhi Piret Milleri sõnul prognoositakse toornafta hinna märkimisväärset tõusu.

"Hetkel me näeme, et hinnad kasvavad, suuremad rahvusvahelised traderid ennustavad sel aastal isegi toornafta hinda 100 dollarit barreli kohta. Praegu on hind on 73–74 dollarit. Seega on ka võimalik, et hinnad ka Eesti turul tõusevad. Samas tihe konkurents kütuseturul hoiab hinda all igal pool maailmas," lausus Miller.

Suuremates tanklates oli esmaspäeva õhtu seisuga bensiini 95 liitri hind 1,439 eurot, tõustes eile sendi võrra. Läbi aegade kõrgeim hind Eestis oli aastal 2012, kui bensiiniliitri hind oli 1,459 eurot.

Loe lähemalt ERRi uudisteportaalist.