Hiina keskpank teatas esmaspäeval, et kutsus üles suuremaid panku ja makseettevõtteid, sealhulgas Alipay’d, kontrollima kliendi kontodelt tehtavaid krüptoraha tehinguid ja katkestama tehinguteks kasutatavaid maksekanaleid.

Alipay on kinnitanud, et loob peamistele veebisaitidele ja kontodele suunatud jälgimissüsteemi ning lisab digitaalse valuuta tehingutega seotud kaupmehed musta nimekirja.

Rakendatud meetmed mõjutasid kõiki peamisi krüptovaluutasid, eriti Bitcoini, mis kukkus alla 30 000 tuhande dollari piiri – hind, mis oli jäänud püsima pärast mais toimunud krahhi. Mõned analüütikud on väitnud, et langemine alla 30 000 dollari piiri võib Bitcoini ning teiste suuremate krüptovaluutade jaoks tähendada tulevikus veel lisanduvaid kahjusid.

“Kui kõik läheb nii nagu arvatakse, siis võib oodata veresauna,” kommenteeris Market.com’i turu peaanalüütik Neil Wilson.

Jeffrey Halley, OANDA turu vanemanalüütik eeldab samuti krüptovaluutade edasist nõrgenemist. “Kukkumine 30 000 dollari tasemele avab lõksu, mis võib omakorda viia Bitcoini 20 000 dollari tasemele,” ütles Halley.

Kell 17:30 Eesti aja järgi on ühe Bitcoini hind 24 996,74 eurot.