Viimasel ajal on Banksy kaotanud õigused neljale oma tööle. Viimased kaks tööd olid „Radarirott" ja „Tüdruk vihmavarjuga". Võitis briti tervituskaartide looja Full Colour Black. Nad väitsid esmalt, et graffiti on avalikus ruumis asuvad teosed ja neil on õigus neid oma toodetel kasutada. Euroopa Liidu Intellektuaalomandi Amet nõustus sellega:

"Seda võidi vabalt pildistada ja seda on laialt levitatud. Banksy on ise selleks ka loa andnud ja isegi võimaldanud alla laadida kõrge resolutsiooniga fotosid oma teostest enda kodulehel. Ta isegi kutsus üles neid alla laadima ja kasutama."

Teine oluline faktor otsuste tegemisel on olnud Banksy anonüümsus. Tema identiteet ei ole juriidiliselt tõendatav ning see ei võimalda tal oma kunsti kaitsta. Selleks peaks ta oma isiku avalikustama.

Banksy on ise öelnud, et autoriõigus on luuseritele. Jah, aga need võivad olla päris rikkad luuserid.

2021. aasta märtsis müüdi tema töö „Mängumuutja" oksjonil 20 miljoni dollari eest. 2019. aastal maksis keegi tema „Arenenud Parlamendi" eest 12 miljonit.

Kapitalist mõtleks nüüd, kui palju raha võiks saada Banksy iPhone'i laadijate, padjapüüride, postkaartide ja muu nänni tootmisel.

Hea lugeja, kui sina oleksid Banksy, kas säilitaksid anonüümsuse või valiksid raha?