Tallink Grupp ja Maroko avaliku sektori osalusega ettevõte Tanger MED Port Authority on sõlminud lühiajalise prahtimislepingu. Victoria I ja Romantika hakkavad teenindama laevaliine Maroko ja Prantsusmaa ning Maroko ja Itaalia vahel käesoleva aasta juulikuust oktoobrini.

Ettevõtte laev Victoria I sõitis Tallinnast välja täna, 28. juunil ning Romantika lahkub Tallinnast vastavalt 5. juulil, mõlemaid laevu seob 100-päevane prahtimisleping. Laevad võtavad kursi ühte Vahemere juhtivatest sadamatest Tanger-Med ning mõlemad laevad saabuvad tagasi Tallinnasse oktoobrikuus. Prahtimise perioodil opereerivad laevu Tallink Grupi tehnilised meeskonnad.

"Meil on hea meel, et meil on õnnestunud saavutada järjekordne prahtimiskokkulepe oma laevadele selleks aastaks ja nad ei pea jõude sadamakai ääres seisma, kuni reisipiirangud leevenevad ja tavapärane reisijate liikumine taastub. Kuigi prahtimisleping on lühiajaline sajaks päevaks tähendab see, et meie meeskondadel ja laevadel jätkub sajaks päevaks tööd, mida neil muidu poleks olnud," ütles Tallink Grupi juhatuse esimees Paavo Nõgene.

"Kuna meil on juba varasemalt kogemusi sarnaste tšarteritega pea kümne aasta tagusest ajast, siis on meil olemas vajalik kogemuste pagas ootuste osas ning meie laevameeskondadel on juba kogemusi selles piirkonnas navigeerimisega," lisas Nõgene.

"Me töötame pingsalt ka teiste prahtimise võimaluste realiseerimise nimel, et tagada oma laevadele ja laevameeskondadele hõivatus tööga ajal, mil ootame koroonapandeemiast põhjustatud tormituulte raugemist. Samaaegselt jätkame samm-sammult mõistagi oma tavapäraste laevaliinide avamist oma koduturgudel, sedamööda, kuidas piirangud leevenevad ja reisimine pole enam tabu," ütles Nõgene.