Investeerimisotsus võimaldab Enefit Greenil realiseerida ambitsioonikat kasvuplaani ning püstitada 12 tuulikut nimivõimsusega 3,6 MW. Investeeringu kogumaht on ligi 60 miljonit eurot ning tuulepargi aastane prognoositud toodang on ca 160 gigavatt-tundi ehk ligi 14% ettevõtte praegusest aastasest tuuleelektri toodangust.

„Šilale teise tuulepargi puhul on märgiline, et see sünnib koostöös Eesti Energia äriklientidega üle kogu Baltikumi. Ettevõtted soovivad üha rohkem tarbida kohalikku taastuvenergiat, et oma keskkonnajalajälge vähendada. Enefit Greenil seevastu on võimekus piisavalt rohelist elektrit toota. Sellisest partnerlusest sünnib edasiviiv jõud,“ kommenteeris Enefit Greeni juhatuse esimees Aavo Kärmas.

Eesti Energia poolt klientidele pakutav pikaajaline tuuleenergialeping (PPA – power purchase agreement) on uus ja kasulik võimalus ettevõtete rohepöördeks. Kliendid saavad osta taastuvenergiat ning teavad täpselt, kust nende ostetud elekter pärit on. Eesti Energiaga sõlmitav kolme- kuni kümneaastane elektri ostuleping võimaldab ärikliendil elektrihinda soovitud perioodiks soodsatel tingimustel fikseerida.

„Rõõm on näha, et ettevõtted on hoogsalt astumas samme puhtama tulevikus suuna. Ette müüdud taastuvenergia kogused toetavad Enefit Greeni arendusprojektide kiiremat elluviimist Soomest Poolani,“ rääkis Kärmas ning avaldas lootust, et sel viisil rajatud tuulepark loob hea kogemuse uuteks investeeringuteks ja tootmisportfelli laiendamiseks.

Enefit Green on allkirjastanud Šilale II tuulepargi ehituseks lepingu rahvusvahelise tuulikutetootja GE Renewable Energyga. ,,Korraldasime hanke, et leida ettevõte, kes tuulepargi ehitaks. GE Renewable Energy on rahvusvaheliselt tuntud ja kogemustega ettevõte. Opereerime täna GE turbiine kolmes Enefit Greenile kuuluvas tuulepargis. Nende tehnoloogia ja tiimi professionaalne suhtumine on meile juba tuttavad,“ lisas Kärmas.

Enefit Greenile kuuluvate tuuleparkide koguvõimsuseks on 398 MW ning need toodavad aastaga ligi 1,1 teravatt-tundi elektrit. Tänavu märtsis teatas ettevõte, et ehitab 2023. aastaks valmis 20 MW tuulepargi Ida-Virumaal Purtses. Enefit Greeni arendusprojektide elluviimine toetab Eesti Energia kontserni strateegiat liikuda järk-järgult üle ainult taastuvelektri tootmisele.

Enefit Green on Eesti Energia kontserni kuuluv ettevõtte, millele kuuluvad nelja turul – Eestis, Lätis, Leedus ja Poolas – kokku 22 tuuleparki, 4 koostootmisjaama, 38 päikeseelektrijaama, pelletitehas ja hüdroelektrijaam. Ettevõte tootis 2020. aastal kokku 1,35 teravatt-tundi (TWh) elektrit.