Meeldetuletus äriühingutele, mittetulundusühingutele ja sihtasutustele, et täna (30.06.2021) on viimane tähtaeg oma möödunud aasta majandusaruande esitamiseks.

"Täna kella 13-ks on esitatud 119630 majandusaasta aruannet, " kommenteeris Riigi Registrite ja Infosüsteemide Keskuse kommunikatsioonijuht Heilika Kutsch.

Aruandekohustuslasi kokku, kellel tuleb majandusaasta aruanne esitada 30. juuniks 2021, on 251425.

"Arvestades, et väga paljud ettevõtjad esitavad aruande viimasel hetkel, prognoosime, et tänase jooksul võidakse registrile esitada veel 8-9 tuhat majandusaasta aruannet, " sõnas Kutsch.

2020. aasta majandusaasta aruandeid mitteesitanud ettevõtjaid teavitatakse kindlasti 2021.aasta teisel poolaastal ja järelevalvemenetlustega alustatakse 2020.aasta majandusaasta aruanded esitamata jätnute suhtes 2022.aastal.

Aruande saab esitada elektrooniliselt e-äriregistri ettevõtjaportaali kaudu. Kõik juriidilised isikud saavad oma koosolekuid viia läbi elektrooniliselt, mis on jätkuvate koroonapiirangute korral hea võimalus aruannete kinnitamiseks.

Koos aruande esitamisega on soovitav vaadata üle ka senised registriandmed: kas kontaktandmed on ajakohased, juhatuse liikmete volitused kehtivad, tegelikud kasusaajad on õiged.