Circle K Eesti mootorikütuste hinnastamisjuhi Indrek Sassi sõnul tõusis möödunud nädal diislikütuse hind maailmaturul 2% ning bensiini hind suisa 5%. „Nõudlus kütuse järele on üle 5 aasta juunikuu keskmise. Kuna pikas vaates nähakse tugeva nõudluse jätkumist, on turud optimistlikult meelestatud ning seetõttu pole kahjuks kütuse odavnemist niipea oodata. Hoopis vastupidi – prognoositakse, et hinnatasemed teevad selle aasta uusi rekordeid,“ sõnas Sassi.

Balti riikide võrdluses on Eesti bensiinihind hetkel kõige kõrgem. „Mootorikütuste jaemüügihind Eestis sõltub nafta sisseostuhinnast, riiklikest maksudest ning kohalikust konkurentsist. Kuna Eestis on mootoribensiini aktsiis Balti riikide lõikes kõige kõrgem, siis on mõistagi ka siinne bensiin kallim,“ selgitas Circle K Eesti mootorikütuste hinnastamisjuht.

Samas on diislikütuse hind Balti riikide lõikes kõige soodsam tänu 2020. aastal langetatud diislikütuse aktsiisile. „Eesti soodsaid diislikütuse hindu võime näha veel vaid aasta. Aktsiisi taastamisel on Eesti diislikütus vähemalt 12% kallim kui naaberriikides ning sellest kaotab nii tarbija kui kogu majandus, sest kütuse hind ei mõjuta vaid sõidukiomanikke, vaid kõiki majandusvaldkondi, millel on kokkupuude transpordiga. Näiteks kaubandus, transport jne“ lausus Sassi.