Viimast kuud lapseootel rahandusminister Keit Pentus-Rosimannus annab peagi ajutiseks eemalolekuks teatepulga üle, kuid tunnistab, et mõtleb ees ootavale sügisele suure murega. Mis saab, kui Eesti inimesi suures osas vaktsineeritud ei jõua? „Peab jõudma, me ei tohi olla sügisel jälle olukorras, kus peame koolid ja majanduse kinni panema,” rõhutab ta intervjuus Ärilehele.

Pentus-Rosimannus möönab, et üks põhjus, miks praegune seis mitte kedagi ei rahulda, tuleneb varasemates kriisides õppimata jäänud õppetundidest. „Era- ja avaliku sektori vahel võttis liiga kaua aega üksteise usaldamine. Riigi poolel oli liiga palju umbusku erasektori vastu.”

Pentus-Rosimannus loodab lapsepuhkuselt võimalikult kähku naasta. Ta sõnab, et iga naine otsustab ise, millal on õige aeg tagasi tööle tulla ning kindlasti ei taha ta öelda, et tema viis on ainuõige. "Võin kinnitada, et olen pidanud kuulama vanemas eas härrasmehi, kes tungivalt soovitavad mul nüüd kaheks aastaks lapsega koju jääda. Neile on üllatav, et naine üldse kõhuga tööle tuleb," lausus ta.