1Partner Kinnisvara juhi Martin Vahteri sõnul olid juuni tehinguarvud samal tasemel 2019. aastaga ning mahtude osas mingit erilist buumi praegu pole. „Tehinguarvud näitavad jahtumist, aga inimesed pigem emotsionaalselt tunnetavad, et vahepealse seisakuga võrreldes käib väga aktiivne kauplemine. Kuumad ilmad jahutavad kinnisvaraturgu ja rabamist on praegu tegelikult märksa vähem kui kevadel," ütles Vahter.

„Küll on aga tunda hinnatõusu ning tänavu juunis maksis korteri ruutmeeter mullusest keskmiselt kaheksa protsenti enam. Hinnatõusu taga on uued korterid, mille ehitushind on kallim ning samuti mõjutab turgu endiselt ka defitsiit - arendajad saavad lihtsalt rohkem küsida. Mitme uusarenduse korterite ja ridaelamute hinda on paari kuuga kümme ja mõnes kohas isegi paarkümmend protsenti tõstetud," ütles Vahter.

„Õnneks tegutsevad arendajad praegu maksimumvõimsusel. Kerkimas on kümneid suuri arendusi tuhandete korteritega ja nõudluse-pakkumise suhe peaks aastaga jälle tagasi paika loksuma," ütles Vahter.

Juunis tehti Tallinnas kinnisvaraga kokku 1036 ostu-müügitehingut, mis on 17 protsenti vähem kui mais. Juunis müüdi Tallinnas 782 korterit, mis on 13 protsenti vähem kui mais. Korteri keskmine ruutmeetri hind tõusis kuu lõikes 1,3 protsenti 2302 euroni. Juunis müüdi pealinna kalleim korter 712 000 euro eest.

Lisaks müüdi Tallinnas 44 hoonestatud elamumaa kinnistut, mis on ühe võrra rohkem kui varasemal kuul. Kalleim eramu müüdi 1,1 miljoni eest.
Möödunud kuul müüdi Tallinnas kümme elamumaa krunti, mis on võrreldes maiga poole vähem. Kalleim krunt maksis 450 000 eurot.