Toome siinkohal mõned näited viimastest päevadest:

30. juunil alustati menetlust selles, et Lasnamäel elavale kannatanule helistati väidetavalt Swedbankist ja paluti kontol toimuvate kahtlaste tehingute vastu kaitseprogrammi peale panemiseks sisestada konto PIN-koodid. Hiljem avastas kannatanu, et kontolt on kadunud 5500 eurot.

30. juunil alustati menetlust selles, et Põhja-Tallinnas elavale kannatanule helistati tundmatult mobiilinumbrilt ja väideti end olevat Swedbanki töötaja. Kannatanule väideti, et tema arvelt on üritatud varastada raha ning kaitseprogrammide aktiveerimiseks paluti tal sisestada oma mobiil-ID koodid. Vestluse käigus helistati kannatanule Swedbanki numbrit 6310310 ja öeldi, et kannatanu suhtleb kelmidega, kes tahavad tema kontolt varastada 640 eurot. Kannatanu katkestas selle kõne ning avastas hiljem, et tema kontolt on kadunud kirjeldatud summa.

30. juunil alustati menetlust selles, et Haaberstis elavale kannatanule helistas väidetav Swedbanki töötaja, ja palus pangakontol toimuvate kahtlaste toimingute peatamiseks sisestada Smart-ID paroolid. Kannatanu avastas hiljem, et tema kontolt on kadunud 310 eurot.

30. juunil alustati menetlust selles, et Mustamäel elavale kannatanule helistas väidetav Swedbanki töötaja, ja palus pangakontol toimuvate kahtlaste toimingute peatamiseks sisestada Smart-ID paroolid. Kannatanu avastas hiljem, et tema kontolt on kadunud 330 eurot.

1. juulil alustati menetlust selles, et Lasnamäel elavale kannatanule helistati väidetavalt Swedbankist ja paluti kontol toimuvate kahtlaste tehingute vastu kaitseprogrammi peale panemiseks sisestada konto PIN-koodid. Hiljem avastas kannatanu, et kontolt on kadunud 5760 eurot.

1. juulil alustati menetlust selles, et Lasnamäel elavale kannatanule helistati väidetavalt Swedbankist ja paluti kontol toimuvate kahtlaste tehingute vastu kaitseprogrammi peale panemiseks sisestada konto PIN-koodid. Hiljem avastas kannatanu, et kontolt on kadunud 15 000 eurot.

1. juulil alustati menetlust selles, et Mustamäel elavale kannatanule helistati väidetavalt Swedbankist ja paluti kontol toimuvate kahtlaste tehingute vastu kaitseprogrammi peale panemiseks sisestada Smart-ID PIN-koodid. Hiljem avastas kannatanu, et kontolt on kadunud 7600 eurot.

1. juulil alustati menetlust selles, et Maardus elavale kannatanule helistati väidetavalt SEB pangast ja paluti kontol toimuvate kahtlaste tehingute vastu kaitseprogrammi peale panemiseks sisestada konto PIN-koodid. Hiljem avastas kannatanu, et kontolt on kadunud peaaegu 7500 eurot.

Tuntud muusik" sai 2000 eurot

On aga ka teistsuguseid viise, kuidas raha ära anda. Selliseid, kus panka mängus ei olnud, aga kus ohvrid võtsid usaldada täiesti suvalisi inimesi, kes neil muidugi naha üle kõrvade tõmbasid.

1. juulil alustati menetlust selles, et Keilas elav kannatanu tutvus Instagramis mehega, kes esitles end tuntud välismaa muusikuna. Kannatanule saadeti välismaalt väidetavalt pakk, mille kätte saamiseks kandis ta erinevatele kontodele kokku üle 2000 euro.

30. juunil alustati menetlust selles, et Lasnamäel elav kannatanu leidis internetist väidetava investeerimisvõimaluse krüptorahasse ning pärast oma kontaktide jätmist juhendati teda tegema ülekandeid erinevatele kontodele kogusummas üle 8100 euro.

Kahe päevaga said kelmid nõnda üle 52 000 euro.