Laialt levinud on arusaam, et kõne eest maksavad mõlemad - nii see, kes välismaale helistab kui see, kes välismaal kõne vastu võtab.

Elisa suhtekorralduse valdkonna juht Marika Raiski rõhutab, et kui inimene on koduvõrgus, siis kehtivad talle tema paketijärgsed hinnad ning seda sõltumata kõne vastuvõtja asukohast.

“Kui tehakse kõne koduvõrgust Eesti numbrile, siis arvestatakse need kõneminutid helistaja paketi sisse. Sõltumata, kas vastuvõtja on naaberkülas, Hispaanias või Paraguais,” kirjeldas ta.

Kui aga helistada koduvõrgust mõne teise riigi numbrile, maksustatakse kõne vastavalt välismaale helistamise hinnakirjale.

Vastuvõtja ehk Eesti numbri omanik, kes on koduriigis, ei maksa midagi.

"Kui aga vastuvõtja on välismaal, maksustatakse kõne vastuvõtmist vastavalt paketi roaming tingimustele ja/või hinnakirjale," selgitas Raiski.

Ta lisas, et näiteks Euroopa paketis on hulganisti kõneminutid juba kuumaksu sees, mida saab tarbida nii kodus kui ka teistes Euroopa Liidu riikides. "Kui kuumaksu sees olevad kõneminutid lõppevad või kõnele vastatakse kaugemalt, rakendub minutipõhine tasu vastavalt roamingu hinnakirjale," lisas ta.