Elke Grupp teatas, et müüs Eestis juunis 252 Toyotat, mis on ligi 78% rohkem kui mullu samal ajal. Tubli kasvu põhjuseks peetakse nii üldist elavnevat majandust kui ka Toyota konkurentsivõimelist laoseisu.

Grupi tegevjuhi Taavi Lepiku sõnul on nende ettevõtetes Eestis kui ka Baltikumi teistes Elke esindustes huvi uute autode soetamise vastu erakordselt suur.

„Elke müüke on kindlasti aidanud kasvatada Toyotade saadavus ajal, mil paljude teiste automüüjate laovarud on tühjenemas. Kuigi ka Toyota osade mudelite puhul on endiselt takistusi tootmis- ning logistikaahelais ning sellest lähtuvalt tarneajad pikemad, on Toyotal erinevate põhimudelite saadavus siiski hea,“ selgitas Lepik.

Lepik nentis, et heale müügitulemusele on aidanud kaasa ka piirangute leevenemine, koroonapandeemia järgselt oodatust kiiremini taastuv majandus ning aktiveeruv autoturg, mis kasvas eelmise aasta juuniga võrreldes ligi 62,6 protsenti.

Maanteeameti andmetel müüdi Eestis käesoleva aasta juunis 3068 uut sõidukit (M1 sõiduauto + N1 kaubik), mis on 1181 võrra rohkem kui mullu samal ajal. Kõikidest müüdud uutest sõidukitest moodustavad Toyotad kokku 15,5 protsenti, koguarvuna müüdi Eestis juunis 476 uut Toyotat.

„Kiiresti taastuv majandus ning sellest tingitult äärmiselt suur huvi uute autode vastu on olnud kõigile automüüjatele positiivseks üllatuseks. Sellest enam teeb rõõmu, et võrreldes autoturu üldise kasvuga on Elke Grupi müüginumbrite tõus olnud veelgi märkimisväärsem,“ sõnas Elke Grupi tegevjuht Taavi Lepik.

Elke Grupp müüs juunis 252 uut Toyotat, mis on 78 protsenti rohkem võrreldes eelmise aasta juuniga ning moodustab kõigist Eestis müüdud Toyotadest poole.