Kõige kiiremat tööjõunõudluse kasvu oli juunikuus näha turundus- ning mehaanika- ja tehnikavaldkondades, kus tööandjad avaldasid vastavalt 87% ja 70% rohkem tööpakkumisi kui kaks aastat tagasi samal ajal.

Lisaks on 2019. aasta sama perioodiga võrreldes märkimisväärselt suurem nõudlus töökäte järele toitlustus- (+60%), finants- ja pangandus- (+59%), ehitus- ja kinnisvara- (+56%) ning tööstus- ja tootmisvaldkondades (+44%).

Veel on hea tõdeda, et viimaks ületas pakutavate ametikohtade arv 2019. aasta taseme ka turismisektoris (sh hotellindus), kerkides 2019. aastaga võrreldes koguni 45%. Eelmise aasta sama ajaga võrreldes avaldati madala võrdlusbaasi tõttu tänavu juunikuus koguni kolm korda rohkem turismivaldkonna tööpakkumisi.

Ametirühmade lõikes on enim kerkinud nõudlus spetsialistide ja oskustööliste järele, keda on ka Eesti tööturul kõige keerukam leida.

„Töövõtjate valikuvõimalused tööotsingutel on kuust kuusse paranenud ja kuigi konkurents ametikoha nimel on küll eelmise aastaga võrreldes langenud, ületab see endiselt siiski 2019. aasta taset, sest aktiivseid tööotsijaid on tööturul rohkem,“ kommenteeris olukorda tööturul CVKeskus.ee turundusjuht Henry Auväärt ja lisas, et kõige suurem konkurents on endiselt teenindus- ja müügivaldkonna ametitele ning ka abitööliste töökohtadele, kus leidub konkursse enam kui poole tuhande kandideerijaga.

Auväärt lisas, et paljudes valdkondades on tööpakkumiste arv väga kiirelt kasvanud just viimastel kuudel, mis tähendab, et sektorite konkureerivad tööandjad on samaaegselt otsimas sarnaste oskuste ja teadmistega inimesi, mis muudab värbamise keerukamaks.