New Yorgi börsile minnes kaasas Didi möödunud nädalal 3,71 miljardit eurot. Nüüd väidab Hiina Kommunistliku Partei poolt juhitud valitsus aga, et Didi rikub info kogumise ning hoiustamise nõudeid ja võttis sõidujagamisrakenduse kõikidest Hiina rakendustepoodidest maha, vahendab Financial Times.

Hiina valitsuse sammus võib näha soovi jätkata kohalike digihiidude pitsitamise kampaaniat. Alles aprillis määras Hiina Alibabale rekordilise trahvi ning ähvardas samaga veel 34 suurettevõtet.

"Võimalik, et Hiina valitsusele ei meeldi, kuidas kohalikud ettevõtted lähevad välismaistele börsidele," märkis poliitkonsultatsioone pakkuva Eurasia Groupi geotehnoloogia osakonna juht Xiaomeng Lu.

Hiina ettevõtted on sel aastal jõuliselt New Yorgi börsile läinud, soovides vältida õige pea jõustuvaid karmimaid raamatupidamisregulatsioone, mis võivad Hiina firmade New Yorgi börsil noteerimise võimatuks muuta.

Didil on Hiinas 377 miljonit igakuist kasutajat ning 13 miljonit juhti. Ettevõtte sõnul saavad kasutajad, kel rakendus telefonis juba olemas, seda edasi kasutada.