„Meie aktsiate avaliku pakkumise üks eesmärke oli kaasatud investeeringute toel alustada ettevalmistusi sisenemiseks teiste Euroopa riikide jagamisteenuse turule. Selleks tuleb teha põhjalik eeltöö, sest taristusse ja elektrisõidukitesse investeerimine on väga kapitalimahukas,“ ütles Nasdaq Baltic First North turule sisenenud ELMO Rent tegevjuht Julia Nekrassova.

ELMO Rent kasutab Eesti suurimat Enefit Volt laadimistaristut ja laienemine uutele turgudele, kus Eesti Energia kontsern täna juba tegutseb, on hea koostöö valguses arengu loomulik jätk. „Autojagamisteenus on Euroopas üha kasvav turg. Kuigi elektriautosid pakkuvaid jagamisettevõtteid
leidub erinevates riikides küllalt palju, saab meie uudsus seisnema just kaugjuhitava auto tehnoloogia esmakordses esitlemises,“ ütles Nekrassova.

Eesti Energia juhatuse liikme Margus Valsi
sõnul toimub üleminek elektriautodele kiiremini, kui seni arvatud, kuid tõeliseks läbimurdeks on vaja häid teenuseid: „Rahvusvahelise energiaettevõttena on meie ülesanne pingutada kõigil oma koduturgudel – Eestis, Lätis, Leedus, Poolas ja Soomes - nutikamate kliendilahenduste nimel. Analüüsime uusi turge, et pakkuda elektriautode laadimislahendusi ning muuta seeläbi elektriauto omamine lihtsaks, mugavaks ja kliendile kasulikuks,“ sõnas Vals.

ELMO Rent ja Eesti Energia allkirjastasid koostöölepingu, mille ühine eesmärk on analüüsida ja valideerida sobivad asukohad, kus Enefit Volt saaks pakkuda elektriautode laadimislahendusi ELMO Rendile ja ELMO Rent jagamisäri kasvatada.