24. juunil viidi läbi illegaalimenetlus 1996. aastal sündinud Ukraina kodanikust mehe suhtes, kes mullu veebruaris Eestisse külla saabus.

Tänavu mais lõpetas mehe viisa kehtivuse ning lisaks on ta kahel korral jäänud vahele liikusrikkumistega. Mees töötas Eestis ka ühes kullerifirmas, kus töötamine ei olnud registreeritud. Mehele koostati ettekirjutus Eestist lahkumiseks ja määrati kolmeks aastaks sissesõidukeeld Schengeni riikide territooriumile.

Samas tõi Tallinna piiripunkti juht Raavo Järva välja, et kullerfirmad ei paista eriliselt silma selles osas, et seal töötaks rohkem inimesi ebaseaduslikult.

Keskmisel saadetakse piirilt tagasi 10 isikut kuus

2021. aasta kuue kuuga on Tallinna lennujaamas tõkestatud riiki sisenemine 61 inimesel (erineva kodakondsusega). Keskmiselt saadetaks piirilt tagasi 10 isikut kuus.

“Eestisse sisenemiseks annab õiguse kehtiv reisidokument, milles on sõltuvalt riigist kehtiv Schengeni viisa. Lisaks kontrollitakse riiki saabumise põhjust. Kui inimene saabub töötamise eesmärgil, peab see olema eelnevalt nõuetekohaselt registreeritud,” kirjeldas Tallinna piiripunkti juht Raavo Järva.

Viibimisaluste kohta tehakse piirikontrolli käigus päringud vastavatesse registritesse ning vajadusel kontrollitakse töötamise registreerimise nõuete täitmist. "Kui kontrolli käigus tuvastatakse, et viisataotluses on esitatud valesid andmeid, inimesel puudub kehtiv viibimisalus või töötamise registreering, saadetakse isik piirilt tagasi," lisas Järva.

Kuigi mitmeid inimesi saadeti läinud nädala tagasi ka juba lennujaama saabudes, pole PPA esindaja sõnul nende arv suurenenud.