Vene parlament kinnitas 23. juunil seaduseparandused, millega lubatakse šampanja nimetust kasutada ainult Venemaal toodetud vahuveinide kohta. Pärast muudatust peatusid lühiajaliselt Moëti šampanja tarned Venemaale, teatas kaubamärki omav luksuskaupade grupp LVMH pühapäeval USA majandusuudiste väljaandele Bloomberg. Seisak oli vajalik logistilistel ja regulatiivsetel põhjustel, ütles ettevõte ning lisas, et tarned taastatakse võimalikult kiiresti.

Šampanjat Vene turule tarniva ettevõtte Moët Hennessy Distribution Rus möödunud aasta müügitulu oli 5,5 miljardit rubla (63 miljonit eurot), aasta varem 5,8 miljardit. Ettevõtte kasum oli mullu 560 miljonit rubla (6,4 miljonit eurot), aasta varem 511 miljonit.

Šampanja-tüli ei ole esimene juhtum, kus Venemaa kasutab toiduainete väliskaubandust poliitilise relvana. Viimati kehtestas Venemaa tomatite impordikeelu Aserbaidžaanile mullu sügisel, kui see pidas Märgi-Karabahhis sõda Moskva liitlase Armeeniaga. Pärast seda, kui Euroopa Liit kehtestas Krimmi annekteerimise järel Moskvale sanktsioonid, peatas Venemaa EL-i riikide mitmete toidukaupade, muu hulgas ka näiteks Hollandi Gouda, Itaalia Parma, aga ka Eesti juustude impordi. Varasemalt on Venemaa karistusmeetmena keelanud ka Gruusia mineraalvee ning Moldova ja Gruusia veinide impordi.