Ahtri tänava Olerexis on tänase seisuga 95 bensiini hinnaks 1,469 eurot, 98 mootorbensiini hinnaks 1,52 eurot ja diislikütuse hinnaks 1,229 eurot liitri kohta.

Sellega püstitati ka üle kaheksa-aastane rekord, 2012. aasta aprillis maksis liiter bensiini Eestis 1,459 eurot. Diislikütuse hinnarekord pärineb mullu jaanuarist, mil liiter maksis 1,449 eurot.

Möödunud nädal tõusis diislikütuse hind maailmaturul 2% ning bensiini hind suisa 5%. „Nõudlus kütuse järele on üle viie aasta juunikuu keskmise. Kuna pikas vaates nähakse tugeva nõudluse jätkumist, on turud optimistlikult meelestatud ning seetõttu pole kahjuks kütuse odavnemist niipea oodata. Hoopis vastupidi – prognoositakse, et hinnatasemed teevad selle aasta uusi rekordeid,“ sõnas möödunud nädalal Circle K Eesti mootorikütuste hinnastamisjuhi Indrek Sass.

Balti riikide võrdluses on Eesti bensiinihind hetkel kõige kõrgem. „Mootorikütuste jaemüügihind Eestis sõltub nafta sisseostuhinnast, riiklikest maksudest ning kohalikust konkurentsist. Kuna Eestis on mootoribensiini aktsiis Balti riikide lõikes kõige kõrgem, siis on mõistagi ka siinne bensiin kallim,“ selgitas Circle K Eesti mootorikütuste hinnastamisjuht.

Uudis on täiendamisel.