Smartpost Itella kliendikogemuse juhi Triin Parmsoo sõnul on praegust erakordselt palavat suveilma silmas pidades oluline pakkide tellimisel panna tähele tellitava kauba säilitustemperatuure. „On rida erinevaid igapäevaseid tooteid, mis vajavad praeguse kuumalaine ajal õiget hoiustamist ning mis vastasel juhul võivad rikneda või kahjustuda. Eriti oluline on säilitustemperatuure jälgida õues päikese käes olevate pakiautomaatide puhul, kus kappide sisetemperatuur võib välisõhust veel oluliselt kõrgemaks tõusta,“ selgitas Parmsoo.

Erilist tähelepanu peaks pöörama erinevatele kosmeetikatoodetele ning toiduainetele, kuid samas ka näiteks ravimitele, toidulisanditele, kodukeemiale, erinevatele aerosoolidele kui ka tehnikale. „Näiteks, kui toote säilitustemperatuur on maksimaalselt 25 soojakraadi ning õues on ligi 30 soojakraadi, siis on selge, et kaup tasub tellida kas siseruumis asuvasse pakiautomaati või kulleriga, kes toote vastavalt nõuetele kohale toimetab,“ kirjeldas Parmsoo, lisades, et ilmastikumõjud on üks põhjustest, miks Smartpost Itella pakiautomaadid on paigutatud just siseruumidesse.

Kodumaise looduskosmeetika tootja Lumi Nordic turundusjuhi Helena Feofanovi sõnul on Lumi looduslikud kosmeetikatooted võrreldavad toiduga ning võivad kuumalainete ajal õues olevates automaatides kahjustuda. „Kasutame oma toodete puhul rafineerimata tooret, mis on ekstreemsete temperatuuride suhtes eriti tundlikud. Õnneks enamjaolt teatakse, et külmpressõlide puhul mõjub kuumus neile halvasti. Lisaks rääsumisele võib kahjustuda ka õrna toote konsistents ja toime,“ selgitas Feofanov.