Kui IPO käigus sai ühe Bercmani aktsia kätte 3,4 euro eest, siis artikli kirjutamise hetkel maksab see Tallinna börsi alternatiivturul First North juba koguni 8,42 eurot.

Samas ei ole tegemist liialt suure üllatusega - "vaid" kolmekordselt üle märgitud Elmo Rendi aktsia tõusis esimesel kauplemispäeval samuti märkimisväärselt: 46,4 protsenti.

Bercmani põhitooteks on nutikas ülekäigurada. Ettevõte asub Tartus, kus tegutseb 10-liikmeline optsioonidega varustatud meeskond. Lisaks põhitootele arendab Bercman Technologies Nutikat Mobiilsuskeskust ehk interaktiivset infosüsteemi transporditeenuse pakkujatele nõudepõhise ühistranspordi võimaldamiseks.

"Isejuhtivate sõidukite maastikul on äärmiselt põnevad ajad ning püüame omalt poolt kaasa aidata ühendatud- ning isejuhtivate sõidukite kiiremaks kasutuselevõtuks. Selge on see, et üleminek täielikult autonoomsele liikluskeskkonnale võtab veel aega, aga juba ka vahepealsetel arengutel on suur potentsiaal keskkonna ohutumaks ja mugavamaks muutmisel," kirjeldas Mart valdkonna arenguid ning tõi näited ettevõtte senisest tegevusest: