Suurbritannias asuva mõttekoja Autonomy ja Islandi säästva demokraatia assotsiatsiooni teadlaste läbiviidud katse tulemused näitasid, et lühendatud tööajaga inimese puhul ei täheldatud produktiivsuse vähenemist ega teenuse taseme langust. Samas teatasid töötajad vähemast stressist ja paremast töö- ja eraelu tasakaalust.

Lühemate tundide saavutamine püsiva produktiivsuse ja taseme juures tähendas aruande kohaselt toimingute ümbermõtestamist. See hõlmas koosolekute lühendamist või asendamist meilidega, tarbetute ülesannete lõikamist ja vahetuste ümberkorraldamist.

Aastatel 2015–2019 läbi viidud katsed vähendati tundide arvu neljakümnelt 35-ni, ilma et töötasu väheneks. Kaasati ligi 2500 töötajat ning tulemused näitasid, et nende heaolu on drastiliselt suurenenud. Sellest ajast alates on 86% kogu Islandi töötavast elanikkonnast kas lühematele tundidele siirdunud või saavad selleks läbirääkimisi pidada.

Soomes on peaminister Sanna Marin soovitanud uurida nelja päevast töönädalat, öeldes, et töötajad väärivad produktiivsuse paranemiseks mõningaid eeliseid.