Kui veel eile keskpäeva paiku maksis Stockholmi-Wise'i aktsia 33 rootsi krooni, siis nüüdseks on see kerkinud juba pea 20 protsenti, 39,5 rootsi kroonini.

Samuti on Stockholmi-Wise'iga viimase päeva jooksul tehtud koguni neli ja pool korda rohkem tehinguid kui varasematel päevadel. Suure tõenäosusega on hulk investoreid kogemata ostnud nii-öelda valet Wise'i. Eksitusele võis kaasa aidata asjaolu, et ühel maailma suurimal kauplemisplatvormil Interactive Brokers polnud veel tunde peale Wise'i börsidebüüti võimalik selle aktsiaid osta, kuid see-eest pakuti seal Stockholmi-Wise'i aktsiaid.

Tegemist ei ole eriti ainulaadse juhtumiga. Ärileht kirjutas ka veebruaris, kuidas Elon Muski sotsiaalmeediapostituse järel hakkas kerkima vale ettevõtte väärtus.

Seevastu Eesti investorid paistavad olema teadlikumad. „Ühtegi tehingut Rootsi Wise’iga meil tehtud ei ole, mis muidugi ei välista seda, et keegi siiski neid hiljem teeb. Tavaliselt ostetakse valet aktsiat siis, kui pannakse aktsia nimi otsingusse ja valitakse lihtsalt nimekirjast esimene valik,” ütles eile Ärilehele Swedbanki kommunikatsioonijuht Martin Kõrv.
"Vale" Wise'i aktsiagraafik