Ettevõtte põhitoode on virtuaalne elektrijaam, mis tasakaalustab elektritootmist ja -tarbimist, aitab ettevõtetel panustada rohelisemasse keskkonda, paneb hooned tulu teenima põhitegevust segamata ja pakub säästu energiakuludelt. Seega aitab Fuseboxi innovaatiline lahendus vähendada energiasüsteemi defitsiidi ajal tarbimist ja suurenda, kui saadaval on üleliigne energia. Ettevõtte kliendid on keskmised ja suurettevõtted tootmis-, tööstus-, kinnisvarahaldus ja jaekaubandussektorist.

„Saadud investeeringu abil on meil eesmärk järgneva kahe aasta jooksul meeskonda kasvatada ning arendada uusi teenuseid nii olemasolevatel kui uutel turgudel,“ rääkis Fusebox'i tegevjuht Tarvo Õng.

Fusebox on praegu Baltikumis ainus energiasüsteemi tasakaalustamise ja kauplemise platvormi pakkuv ettevõte. Kauplemine käib aktiivselt Eesti ja Leedu turul. Lisaks on ettevõttel esindajad Lätis, Soomes, Poolas, Malaisias, Sri Lankal, Austraalias ja Brasiilias. „Selge plaan on investeeringu toel siseneda ja hakata virtuaalse elektrijaama teenust pakkuma meie silmis potentsiaaliga turgudel nagu Soome, Rootsi, Saksamaa ja Holland,“ ütles Õng. Tema sõnul on järgmise sammuna 2023. aasta kevadel siht kaasata A-seeria rahastus, et laiendada tegevust väljaspool Euroopat.

Rahastusvooru juhtinvestor oli Saksa riskikapitaliettevõte Fly Ventures, investeeringuga liitusid Eesti nimekad ingelinvestorid. Ühtekokku on ettevõte kaasanud 2,2 miljonit eurot.