Žürii hindas kõrgelt ettevõtte järjepidevat ja süstemaatilist tegevust praktikavõimaluste pakkumisel juba ligi 20 aasta jooksul. Paljudest ettevõtte praktikantidest on tänaseks saanud logistikavaldkonna tunnustatud eksperdid.

Auhinna andsid üle majandus- ja taristuminister Taavi Aas ja Eesti Tööandjate Keskliidu tegevjuht Arto Aas.

Taavi Aas ütles, et väärt praktikakoha üheks väga oluliseks faktoriks on sealsed töötajad. „Esimene erialane töökogemus on ääretult tähtis, et näha, kas koolis saadud ettekujutus tööst ka päriselt paika peab ja sobib. Kui juhendajaks on suurepäraste teadmiste ja oskustega motiveeritud meeskond, tullakse praktikast välja tahtega ka päriselt valdkonnas tööle hakata. Balti Logistika AS töö on tänuväärne, sest nad on juba aastaid süstinud edukalt praktikantidesse tahet töötada nõnda olulises sektoris nagu logistika,“ rääkis Aas.

Arto Aasa sõnul on Balti Logistika AS hea näide sellest, et järelkasvu panustamine ei ole seotud ettevõtte suurusega – seda saab süsteemselt teha ka väikese meeskonnaga. Aasa sõnul on need ettevõtted, kes haridusasutuste ja praktikantidega tihedalt koostööd teevad, omas vallas sageli ka laiemalt eestvedajad.

Balti Logistika AS on ekspedeerimise ja tarneahela haldusteenuseid pakkuv ettevõte Eestis, Lätis, Leedus ja Valgevenes. Ettevõtte Eesti harus töötab 16 inimest, kellest 10 on ettevõttes alustanud just praktikandina.

“Praktikandid moodustavad meie jaoks olulise osa meeskonnast. Võtame praktika pakkumist täie tõsidusega ja panustame praktikantide sisseelamisse samamoodi nagu kõigi uute töötajate puhul. Meie jaoks on oluline, et praktikaperioodi jooksul oleks võimalik saada töö eri valdkondadest ammendav pilt,” ütles Balti Logistika tegevjuht Joel Timm.

Eesti Tööandjate Keskliidu tegevjuhi sõnul on praktikakohti pakkuvate ettevõtete hulk küll tõusutrendis, aga see muutus võiks olla oluliselt kiirem ja mastaapsem. „Olukorras, kus meil on riigis puudu oskustega inimesi, on ettevõtete valmidus praktikavõimalusi pakkuda äärmiselt oluline, et koolist saadud teoreetilisi teadmisi kinnistada ja päriselus järele proovida,“ sõnas Arto Aas.

Konkursi eesmärk on tõsta esile ettevõtteid, kes pakuvad üliõpilastele ja kutseõppuritele praktikakohti ja õpipoisiõppe võimalusi. 2021. aastal esitati konkursile 50 avaldust, millega seati kandideerima 48 praktikakohta. Lisaks Balti Logistika ASile said tunnustuse: G4S Eesti AS – üldvõitja, Incap Electronics Estonia OÜ – parim regionaalne praktikakoht, Cybernetica AS – parim välisüliõpilaste praktikat toetav tööandja.

Varasemalt on tunnustuse pälvinud tööandjad: Magnetic MRO AS, PCC Projekt AS, Eesti Energia AS, SEB Pank, ABB AS, SA Põhja-Eesti Regionaalhaigla, Swedbank AS, AS Naudingumaitse OÜ, Wendre AS, Fortaco Estonia OÜ, TOP Marine OÜ, Hanza Mechanics Tartu AS ja Gurmeeklubi OÜ, Ericsson Eesti AS, Radisson Blu Hotel Olümpia, Velvet OÜ, Wermo AS, SA Pärnu Haigla.

Konkursi korraldab Eesti Tööandjate Keskliit kuuendat aastat koostöös Haridus- ja Noorteameti ning Haridus- ja Teadusministeeriumiga, algatust rahastab Euroopa Sotsiaalfond.