„Pirital Regati puiestee 3 asuva kinnistu oksjon kevadel kukkus läbi ja juuli algul pani kohtutäitur kinnistu uuesti elektroonilisele enampakkumisele,” sedastas Pirita linnaosa vanem Tõnis Liinat. Oksjonile saab registreeruda kuni 22. juulini kella 12ni ning samal päeval kaks tundi hiljem algab oksjon. Enampakkumine lõpeb 29. juulil kell 14. Kinnistu alghind on üheksa miljonit eurot.

„Pirital olümpiapurjespordikeskuse juures asuv kinnistu mere ääres on magus koht, kuid aastatepikkuste vaidluste, erimeelsuste ja omanikevahetuste tõttu pole ühestki plaanist asja saanud. Linnaosavalitsuse selge seisukoht on, et meri peab jääma avatuks ja kinnistut ei tohi viimse ruutmeetrini täis ehitada. Tegemist on ju puhkeala piirkonnaga,” nentis Liinat.

„Loodetavasti kujuneb uus oksjon edukaks ja leidub ka selle väga hea asukohaga ala omandamisest huvitatud arendaja, kes arvestab nii koha eripära kui ka linna soovidega,” märkis Liinat.

Enampakkumine toimub keelumärke ja hüpoteegiga tagatud nõuete rahuldamiseks. Linnaosavanem ei välistanud, et kui oksjon ka seekord nurjub, jääb riigil ja seejärel linnal võimalus kinnistu välja osta ning teha sellest ajakohane avalik linnaruum.

Regati pst 3 kinnistu pindala on 27 812 ruutmeetrit, detailplaneeringu järgi on kinnistu 90% elamumaa ja 10% ärimaa. Kinnistul on elektrikaablikanalisatsioon ning sõidu- ja kõnniteed. Omanik on Pirita Promenaad OÜ.