Alates 2010. aastast on müügihinnad tõusnud kokku 23 Euroopa Liidu liikmesriigis. Suurim tõus on toimunud Eestis (126,8%), kellele järgneb 108,2 protsendiga Luksemburg. Eurostati raporti kohaselt on langus toimunud Kreekas, Itaalias, Küprosel ja Hispaanias.

Ka üürihinna tõusuga on esirinnas 140,4-protsendilise tõusuga taas Eesti. Omakorda järgneb Eestile Leedu (108,6%) ja Iirimaa (63,3%). Langus on aga toimunud nii Kreekas kui ka Küprosel.

Kui võrrelda Eesti tulemusi naaberriikidega, siis võime näha nii müügi- kui ka üürihindades kõige suuremat tõusu erinevust just Eesti ja Soome vahel. Kui näiteks Eestis on tõusnud oma kümne aastaga müügihinnad eelmainitult 126,8 protsenti, siis Soome tõus on jäänud sama ajaga alla 20 protsendi.

Pindi kinnisvara juhatuse liige Peep Sooman selgitas ERR-ile, et üleüldiselt on hindade tõus Eestis loogiline, kuna 2008. aasta majanduskriisiga langesid kinnisvarahinnad olenevalt piirkonnast vähemalt 40 protsenti. ERR-i artikli kohaselt oli Soomanni sõnul maailmas ja Euroopas vähe riike, kus hinnad tegid läbi nii suure languse nagu Eestis.