Prantsuse kaubandusminister Franck Riester tunnistas, et nimevaidlus võib puudutada ka konjakit.
Venemaal jõustusid hiljuti seadusemuudatused, millega lubatakse šampanja nime kasutada ainult Venemaal toodetud vahuveinide müügil ning Prantsusmaal Champagne'i piirkonnas toodetud vahuveinid, mida kogu maailmas tuntakse šampanjana, tuleb Venemaal varustada sildiga "vahuvein".
"Me veel analüüsime seda teksti, mis on pikk, vene keeles ja sisaldab õigusalaseid ja keelelisi finesse," ütles Riester. "See ei ole tõenäoliselt probleemiks mitte ainult šampanjale, vaid ka teistele jookidele nagu näiteks konjak," lisas ta.

Konjaki nimi on samuti õiguslikult kaitstud ja seda tohib anda ainult Pratsusmaal Cognaci kommuunis toodetud brändile, mis on valmisttaud selle ümber asuvates Charente'i ja Charente-Maritime'i departemangudes kasvatatud viinamarjadest. Venemaal kasutatakse konjakit brändide üldnimena.

Šampanja nimi on kaitstud rohkem kui 120 maailma riigis ning seda lubatakse kasutada ainult Champagne'i regioonis toodetud vahuveinide kohta.

Prantsuse valitsus on hoiatanud, et võib vaidluse asjus Venemaaga pöörduda Maailma Kaubandusorganisatsiooni (WTO) poole.