Skeletoni akud lisatakse Greentech OESSi portfelli, mida kasutavad juba mitmed juhtivad raudtee-ettevõtted kogu maailmas, et pakkuda kõrgtasemel lahendusi energia taaskasutamiseks, tippkoormuste tasandamiseks ja kontaktvõrguvabadeks rakendusteks.

Kuna energiatõhusus on praegu üks peamisi kriteeriume mistahes ühistranspordisüsteemi projekteerimisel, on superkondensaatoritel rööbastranspordi arengus äärmiselt suur roll. CAF Power & Automation, kelle peakontor asub Donostias (San Sebastianis) Hispaanias, valis Skeletoni superkondensaatorite tarnijaks oma Greentech OESSi lahendustele.

Superkondensaatorite tehnoloogia parandab trammide tõhusust. Kulusid ja süsihappegaasi heitkoguseid vähendades võimaldab tehnoloogia ühildada olemasoleva infrastruktuuri piiratud võimsuse ja tänapäevaste trammide energiavajaduse tippkoormuse ajal. Lisaks pakub see ka ainulaadset võimalust 100% kontaktvõrguvabade lahenduste jaoks, mis töötavad üksnes laadimisega ülikiiretes laadimisjaamades.

„Skeletoni akud on äärmiselt tõhusad ja väga väikese soojakaoga ning nende suur võimsustihedus võimaldab säästu kaalus ja ruumis. Seetõttu sobivad need ideaalselt raudtee- ja trammitööstusele. Skeletoni superkondensaatorite lisamine meie energiasalvestussüsteemidesse toob meie praegustele ja tulevastele klientidele palju kasu, võimaldades energiatõhusust suurendada enneolematul tasemel,“ selgitab CAF Power & Automation.

Skeleton Technologies kaasasutaja ja tegevjuht Taavi Madiberk ütles: „Ühistranspordis on trammid juba iseenesest väga energiasäästlik lahendus. Meie ultrakondensaatorid viivad need aga uuele tasemele, võimaldades maksimaalselt taastuvenergia kasutamist. Meil on väga hea meel teha nüüd koostööd ettevõttega CAF Power & Automation ja tarnida neile oma akusid, muutes nende energiasalvestussüsteeme kasutavad trammid moodsaimateks ning kulu- ja energiatõhusaimateks maailmas. Meie superkondensaatorid juba on praegusel turul kõige arenenumad, kuid tänu kumerale grafeenile saame oma edumaad veelgi kasvatada, pakkudes usaldusväärsemaid ja pikema tööajaga alternatiive suure võimsusega patareidele.“

Skeletoni akud integreeritakse Greentech OESSidesse, milliseid tramme juba kümnetes riikides, sealhulgas Suurbritannias, Austraalias, Eestis, Luksemburgis ja Hispaanias.