Visiidi raames toimus ka Majandus- ja Kommunikatsiooniministeeriumi ning EASi poolt korraldatud kahepäevane äriseminar, kus kohtuti mitmete ettevõtetega nagu näiteks Nortal, CybExer Technologies, Cybernetica, Silen, Antegenes ja Datel. AÜE kaubanduse aseminister Abdulnasser Al Shaali kinnitas, et Eesti on AÜE jaoks oluline ja kiiresti kasvava olulisusega kaubanduspartner.

EASi Araabia Ühendemiraatide ekspordinõuniku Ege Devoni sõnul aitab riiklik tugi ja selline kõrgetasemeline visiit vajalikke uksi avada. „AÜE ja Dubai on väga kiiresti arenev piirkond ning Eesti ettevõtted näevad sealsetel turgudel uusi ärivõimalusi väga erinevas sektorites - olgu see IT, toit, kaitsetööstus või näiteks haridustehnoloogia," ütles Devon ning lisas, et käesoleval EXPO aastal on Lähis-Ida piirkond eriti fookuses.

„Eesti ettevõtete on jaoks visiit hea võimalus kontaktide loomiseks ning juba on plaanis mitmeid jätkutegevusi koostöö jätkamiseks," lausus Devon. Ärisidemete tihendamiseks plaanivad Eesti ja AÜE allkirjastada ka ühise koostöö memorandumi ja alustatud on mõlema riigi ettevõtete jaoks koostöökoja formaadi loomisega.

Delegatsioon kohtus veel näiteks Majandus- ja Kommunikatsiooniministeeriumi kantsleri Ando Leppimaniga, sai ülevaate e-Eesti parimatest praktikatest ja külastas Tallinna Tehnikaülikooli Toidu- ja Fermentatsioonitehnoloogia Arenduskeskust. Samuti tutvustati neile Eesti EXPO paviljoni kontseptsiooni ning meie osalemist kogu EXPO põhiprogrammis digilahenduste partnerina.

Delegatsiooni visiiti korraldas EAS koostöös Välisministeeriumi ja Eesti saatkonnaga Abu Dhabis, Majandus- ja Kommunikatsiooniministeeriumi, Maaeluministeeriumi, Haridusministeeriumi ning Keskkonnaministeeriumiga.