"Palume vabandust kliendi ees, et selline olukord tekkis," sõnas Maxima turundusdirektor Tiia Schapel. "Ühes karbis oli transpordi käigus viga saanud ja katkine muna ning see oli olukorra põhjustaja. Antud munapakend hävitati kohe pärast avastamist. Seejärel kontrolliti kõiki teisi pakendeid ning ühtegi probleemi rohkem ei tuvastatud."

Kuidas sellised munad aga ometigi letile sattusid?

Schapel märkis, et kõnealuse tootja munapakendid saabuvad Maximasse Läti munatootja Balticovo kartongkastides.

"Need munad on kauplustes müügil alustele asetatuna nendes samades kartongkastides, milles neid ka transporditakse ja kliendid saavad ise neid sealt võtta. Kastis on 20 karpi. Kaupade väljapanekul kaupluse müügisaali töötaja kontrollib pakendite välimust ja seisukorda, kuid kuna munakarbid on müügiks asetatud kartongkarbi sees, siis kahjuks ei olnud võimalik kaupluse töötajal probleemset pakendit kartongkarpi avades kohe märgata," selgitas Schapel olukorda.

Schapel sõnas, et Balticovo munad on teadupärast Maxima klientide seas väga armastatud ning neid ostetakse väga suurtes kogustes, mistõttu ongi kaupluses väljapanek tootjapoolsetes kartongkastides.

Halvaks läinud muna.

Kuidas need vaglad karpide sisse üldse said?

Maxima ei tea selle kohta otsest vastust anda, ent juhtunu asjaolud on uurimisel - päring saadeti konkreetsele tootmisettevõttele.

"Nagu pildil näha, siis muna oli vaatamata korralikule pakendamisele katki läinud ja suvisel soojal ajal on probleem kiire tekkima," tõdes Schapel.

Kes aga sellise juhtumi eest vastutuse võtab? Maxima või too Läti munatootja?

"Toidu ohutuse ja kvaliteedi eest vastutab üldjuhul toidu tootja," nentis Schapel. "On üldine tava ja praktika, et kui kaupluses tuvastatakse toodete kvaliteediprobleem, siis eemaldatakse need tooted kohe müügilt. Seejärel selgitatakse välja potentsiaalne probleemi põhjus. Kui probleemi põhjust seostatakse toidu tootjaga, siis teavitatakse sellest koheselt ka toidu tootjat ning alustatakse konkreetset menetlust."