Tänavu jaanuaris tuli Google välja heategevusliku programmiga Impact Challenge, mille eesmärgiks on aidata Kesk- ja Ida-Euroopa riikidel üles ehitada nutikamat majandust.

„Pole kahtlustki, et pandeemia on meile tõestanud, kui oluline on ettevõtlik mõtteviis! Oleme näinud, kuidas startup-sektorisse on sisenenud rekordarv uusi tulijaid osalt on need inimesed, kes kaotasid töö või kelle ettevõte sai kriisis kõvasti kannatada. Nad on raskel ajal õppinud, kuidas luua uusi tooteid, saada aru turgudest ning kõige laiemalt, kuidas teha asju startupilikult. See on ka meie projekti „Jump For CEE" kandev idee tuua idufirmade maailm Kesk- ja Ida-Euroopa inimestele lähemale ja anda neile teadmised, mis aitavad neil elus paremini hakkama saada, ning ehitada seejuures kaasavam ettevõtete ökosüsteem. Meil on hea meel google.org'iga selle eesmärgi saavutamise nimel koostööd teha," ütles Startup Wise Guys'i „Jump For CEE" projektijuht Evita Kreile.

„Jump For CEE" projekt on suunatud eelkõige töötutele ja majanduslikult haavatavamatele inimestele. Startup Wise Guys õpetab neile erinevaid digioskusi, mis aitavad kriisist hõlpsamalt läbi tulla ja tulevikus oma ettevõte luua. „Jump For CEE" koosneb mitmest üritusest, alates idee nuputamisest ja häkatonist kuni eelkiirendi veebipõhiste algkursusteni. Viimane katab teemasid nagu ettevõtte üles ehitamine, müük, raha kaasamine, tootearendus ja õigusalased küsimused.

Startup Wise Guys on 2012. aastal Eestis asutatud ärikiirendi, mis valiti startup'i maailma ühel tähtsaimal konkursil The Europas mullu kõige kuumemaks ärikiirendiks Euroopas. Ettevõte viib ellu idufirmade arendusprogramme üle maailma. Alates asutamisest on nende kiirendiprogrammidesse kandideerinud tuhandeid tehnoloogiaettevõtjaid kõikjalt maailmast. Fondi portfooliosse kuulub üle 230 idufirma. Ettevõte heategevuslik haru on Startup Wise Guys Foundation, mis hakkab google.org Impact Challenge'i raames oma heategevuslikku projekti ellu viima.

Google.org Impact Challenge konkursile laekus Kesk- ja Ida-Euroopast rohkem kui 800 taotlust. Parimaid projekte aitas välja valida rahvusvaheline ekspertide paneel.