"Kiires kasvus on klientide arv, kes soovivad oma säästusid tootlikumalt investeerida. Investeerimishuviliste paremaks teenindamiseks tõime teises kvartalis turule Baltikumi esimese robot nõustaja, mis aitab kliendil mobiiltelefonis leida talle sobilik investeerimislahendus. Robotinvestor on klientide poolt hästi vastu võetud, lühikese ajaga oleme nii aidanud regulaarse investeerimisega alustada ligi tuhandel kliendil," rääkis Parik. SEB andmetel on investeerimisest huvitatud iga neljas SEB Eesti klient.

Samuti leiab Parik, et pikalt Euroopa kalleimad olnud tarbimislaenud on hakanud Eestis odavamaks muutuma: "Investeerimise kõrval on teine läbimurre toimumas tarbimislaenude turul. Tarbimislaenude intressid on Eestis olnud Euroopa kõrgeimad ja leidsime, et see ei ole kohane meie turu arengutasemega. Oleme hoidnud oma tarbimislaenu pakkumist kolmandiku võrra soodsamana turu keskmisest ning näeme, et turg tuleb muudatusega kaasa ja väikefinantseerimise keskmine intress on aastaga vähenenud turul viiendiku võrra. Tarbimislaenude krediidikulukuse määr on samas turul vähenenud poole vähem kui intressid, seega tasub klientidel pöörata laenutingimuste võrdlemisel tähelepanu teenustasudele ja intressiarvestuse läbipaistvusele."

"Võrreldes eelmise aasta teise kvartaliga olid panga tulud samas suurusjärgus, kuid kulud olid 5 protsenti väiksemad. Tihe koostöö klientidega ja nende toetamine rasketel hetkedel läbi maksepuhkuste ja lisalikviidsuse on hoidnud laenuportfelli kvaliteedi hea ja seetõttu vähendas pank teises kvartalis võimalike laenukahjumite eraldisi 0,5 miljoni euro võrra. Kvaliteetne laenuportfell ja efektiivsuse suurendamine tagasid selle, et panga kuue kuu kasum oli 23,3 protsenti suurem kui eelmisel aastal samal ajal," tõi Parik välja, et SEB kasum kasvas tänavu teises kvartalis märkimisväärselt.

SEB Eesti üksused lõpetasid 2021. aasta esimese poolaasta 50,7 miljoni euro suuruse kasumiga. 2020. aasta esimese poolaasta lõpetas SEB 41,1 miljoni euro suuruse kasumiga. SEB tegevustulud ulatusid esimesel poolaastal 85,6 miljoni euroni (85,3 mln 2020. aasta esimesel poolaastal) ning tegevuskulud 28,9 miljoni euroni (30,4 mln 2020. aasta esimesel poolaastal). Laenukahjumite eraldisi vähendas pank 2021. aasta esimeses pooles 0,5 miljoni euro ulatuses (2020. aasta samal perioodil suurendas pank 8,1 mln euro ulatuses eraldisi).