„Kaugtöö on toonud fookusesse ettevõttes kasutusel olevate seadmete ja IT-lahenduste kvaliteedi. Seadmete kiirus, ühilduvus, kasutajasõbralikkus ning turvalisus on vaid mõned olulistest omadustest, millest sõltub töö produktiivsus ja tõhusus ning mida tuleb seadmete hankimisel arvesse võtta. Mobiiltelefonide valimisel peab ettevõte hindama nende terviklikkust, sest iga komponent võib lõpptulemust oluliselt mõjutada,” ütles Apple'i sertifitseeritud süsteemiinsener Andrej Michailov.

Tema sõnul kasutavad iOSi seadmeid kõik Fortune 500 ettevõtted ning tarkvaraettevõtte Jamf tehtud uuringust selgus, et viiest töötajast neli valib Apple'i ja iOSi – seega on eelistuse küsimus ülearune. Kuid kas iPhone sobib kõigile?

Erinevad mudelid ‒ samad funktsioonid

Visalt on püsima jäänud müüt, et iPhone on taskukohane üksnes juhtidele. Tegelikult on olemas mudel iga eelarve jaoks – kõige võimsamast iPhone 12 Prost kuni soodsamate iPhone 11 ja iPhone SEni.

Ükskõik millise mudeli valite, sest need kõik kasutavad uusimat iOSi – turva- ja funktsiooniuuendused on tagatud pikaks ajaks. Praegu saavad uuendusi kuni kuue aasta vanused seadmed.

„See on veel kord kinnituseks, et iPhone'id on vastupidavad, töökindlad ja tõhusad pikki aastaid ning nende tugi on odavam. Isegi kui konkreetset iPhone'i mudelit enam ei toodeta, toetab Apple seda veel viis aastat ja kauemgi,” märkis Michailov.

Sõltumata mudelist on kõigil uusima iOSiga iPhone'idel samad funktsioonid, samuti saab nendesse paigaldada mitmeid ärisüsteeme ja rakendusi: e-post, vestlus, võrk, pilv, failide jagamine, koostöö ja palju muud. Kui teil ei õnnestu leida App Store'i tuhandete äppide seast endale sobivat, saate rakenduse disaini keskkonnas luua enda vajadustele vastava lahenduse ise.

Eraldi mainimist väärib VPN-tugi: see on integreeritud kõikidesse iPhone'idesse, mobiiltelefonid toetavad selliseid standardite raamistikke nagu IKEv2, Cisco IPsec, L2TP üle IPsec. Veelgi turvalisema ühenduse toetatud rakenduste ja eriteenuste jaoks võimaldavad VPN On Demand, Always on VPN ja Per App VPN – seega on teie andmed alati kaitstud.

Veel rohkem Apple'i ökosüsteemi võimalusi

Selged ja mugavad juhtnupud on juba saanud Apple'i kaubamärgiks. Apple'i ökosüsteem pakub aga veelgi rohkem võimalusi, kuna kõik vidinad töötavad sünkroonselt ja ühenduvad üksteisega, mis muudab töö lihtsamaks ja loovamaks.

Näiteks võib iPhone'i kõnele vastata ükskõik millise seadmega ‒ Maci, Apple Watchi või iPadiga. Sõnumid jõuavad teieni samuti igas seadmes, samas võite neile soovi korral vastata Macis.

Erinevad seadmed toetavad teistes seadmetes alustatud pooleli olevaid ülesandeid. Näiteks kui olete alustanud Macis meili kirjutamist või sirvimist, võite seda jätkata iPhone'is ja vastupidi.

Kas vajate visandit Maci dokumendi sees? Continuity Sketch võimaldab hõlpsasti luua visandi, mille saab paigutada igasse Maci dokumenti. Samamoodi leiab kõik iPhone'is tehtud dokumendid ja fotod automaatselt Macist – valige failimenüüst lihtsalt Insert a Photo, vajutage Take Photo või Scan Document ja näete tulemust jaotises Pages. Võite ka kortsus ostutšekist ühe klõpsu teha ja Finder leiab teile sellest puhta PDF-versiooni.

„Koos iPhone'iga ei saa töötajad enda kasutusse mitte ainult tööriistad, mis on vajalikud, vaid need on ka produktiivsemad, loovamad, tõhusamad ja turvalisemad ning säästavad ettevõtte aega ja raha,” märkis Michailov.

Mobiilide haldamine pole kunagi olnud nii lihtne

Apple muudab elu lihtsamaks nii töötajate kui ka IT-tiimi jaoks. Apple Business Manageri seadmeid saab töötajatele kätte anda neid karbist välja võtmata, kuna need ei vaja käsitsi konfigureerimist. Eelnevalt loodud profiilid ja äppide komplektid tagavad kõigi vajalike tööriistade kättesaadavuse reaalajas.

Erilist tähelepanu pööratakse mobiilikasutaja isiklikele andmetele ja tema privaatsusele: mobiilseadmete haldamise (MDM) protokoll võimaldab IT-ekspertidel Apple'i seadet hallata, kuid piirab nende ligipääsu teatud teabele või sätetele. Sõltumata töörežiimist ei pääse MDM-süsteem ilma kasutaja loata ligi isiklikele andmetele, sealhulgas e-postile, sõnumitele, sirvimisajaloole või seadme asukoha teabele.

IT-spetsialistid ei saa eemalt mitte üksnes seadmeid toetada ja seadeid hallata, vaid ka võimaldada töötajatele ligipääsu teatud teenustele ja programmidele, osta töötajatele programme ja juhendeid ning jagada teatud programme organisatsiooni sees ilma igasuguse vaevata.

Lõpetuseks lisas Michailov: „iPhone on loodud olema turvaline, lihtsasti hallatav, enamlevinud äppidega ühilduv ning alati saadaoleva toega. Kõik need funktsioonid tähendavad seda, et Apple’i tooted sobivad ideaalselt mistahes organisatsioonile, sõltumata selle suurusest või tegevuslaadist, nii avalikus kui ka erasektoris.”

Jaga
Kommentaarid