Eksitavad ja võltsitud kasutajate arvustused on osutunud interneti jaemüüjate, sealhulgas Amazoni jaoks suureks probleemiks. Seetõttu teevad ettevõtted jõupingutusi, et tuvastada võltsituid arvustusi ning loodud on ka erinevaid rakendusi selleks, et ostjad saaksid märgata, kas tegemist on päris arvustusega või mitte.

Fakespot on üks neist rakendustest, mis analüüsib Amazoni leheküljel olevate arvustuste usaldusväärtust ning annab selle põhjal toodetele hinnangu ühest viieni. Seejärel jagab rakendus ostjatega kõrge rahuloluga toodete kohta informatsiooni.

Nüüd aga teatas Amazon, et Fakespoti rakenduse uus versioon ajab tarbijaid segadusse. Amazoni pressiesindaja väitis koguni, kuidas “kõnealune rakendus annab klientidele eksitavat teavet meie müüjate ja nende toodete kohta, kahjustab meil tooteid müüvaid ettevõtteid ning tekitab võimalikke turvariske”. Sellepeale otsustas Apple rakenduse App Store'ist maha võtta, pärast reede pärastlõunat seda enam saadaval polnud.

Fakespot: Puuduvad paikapanevad tõendid

Fakespoti asutaja ja omanik Saoud Khalifah ütles, et nemad vaidlustavad Amazoni-poolse turvariskide väite. Kuigi Fakespot kogub kasutajaandmeid, siis ei müüda andmeid nende sõnul kolmandatele isikutele.

"Me ei varasta kasutajate teavet, me pole seda kunagi teinud," ütles Khalifah. "Neil ei ole selleks tõendeid ja Apple tegutses oma otsuse suhtes ka nulltõendiga." Khalifah lisas, et ta on ärritunud, kuna Apple ei teatanud piisavalt ette, et rakendus võetakse App Store’ist maha ega andnud ka võimalust rakendusega seotud probleeme kõrvaldada.

"Kujutage ette, et lähete üürniku juurde ja ütlete, et peate kõik asjad kaasa võtma peate kohe lahkuma. Nii tunnen end praegu, kui teie vastu üsna aus olla," lisas ta.

Fakespoti rakendus on reede õhtust alates Androidi seadmetele mõeldud Google Play poes CNBC artikli kohaselt aga endiselt saadaval.