Pfizeri tellimusel jõuavad otse Telliskivi loomelinnakust ravimigigandi Euroopa peakontorisse Dublinisse 24 Eestis toodetud ja disainitud kontorikabiini. E-CELLi nimelised boksid on nii ühe-, kahe kui ka neljakohalised, pakkudes ideaalse võimaluse mürast eraldatuna töötada, koosolekuid – ka virtuaalseid – pidada või viivuks puhata.

Borg lõi esmakontakti Pfizeriga Kölni messil, mis vormus mitme aasta pikkuseks koostöölepinguks. Pfizeri tellimus peegeldab selgelt tulevikukontori kiiret muutumist.

„Tegemist on uuele ajastule omase töökohaga, mille järgi nõudlus järjest suureneb. Firmad ja nende vajadused muutuvad väga kiiresti. Enam ei soovita kontoritesse ehitada vaheseinu, vaid hõlpsalt – vajadusel kasvõi teise ruumi – teisaldatavaid mooduleid. Kõik meie kabiinid on ratastel ehk kergelt liigutatavad. Mõtleme ka üha uutele võimalikele arendustele,“ selgitas Borgi asutaja Mart Jõhvikas.

„Pfizerit võlus kabiini ümar vorm, mis muudab tootmise küll keerukamaks, ent pakub tavapärasest suuremat emotsionaalset ja visuaalset naudingut. Funktsionaalsuses ja praktilisuses pole järeleandmisi tehtud – boks on mugav, heliisolatsiooniga ning sisse ehitatud elektriline laud pakub soovi korral võimaluse töötada püsti seistes,“ kirjeldas Jõhvikas.

Väljast on kõnekabiin kaetud tulekindla porolooni ja kangaga ning diivanitehasest välja kasvanud orgaaniline tootearendus jättis e-CELLi seinad mõnusalt pehmeks ja müra summutavaks. Kuna toode neelab müralaineid ka väljast, hindavad kliendid Jõhvikase sõnul just neid omadusi äärmiselt kõrgelt.

eCELL telefonikabiin

Pfizer on Amazoni, Deloitte’i, Danone ja L’Oreali kõrval vaid üks suurtest maailmanimedest, kes Eesti väikeettevõttega koostööd alustanud.

Samuti kuulub Borgi klientide hulka terve rida Eesti tuntud ettevõtteid – sisustatud on pangakontoreid, hotelle, riigiasutusi, kultuurirajatisi, telestuudioid jne. Transferwise (nüüdse nimega Wise) tellis Borgilt mööbli oma Londoni kontorisse. Mõne aasta eest valmistas Borg tammepuidust toolid Tallinna külastanud paavst Franciscuse missa jaoks.

E-CELLi on disaininud Martin Saar – rahvusvahelise visiooniga Eesti toote- ja mööblidisainer, kes õppinud Inglismaal ja USAs. Tema eesmärk oli leida tasakaal mugavuse ja funktsionaalsuse vahel, et luua lahendus, mis oleks nauditav, soodustaks mõttetööd ja sobiks kontoritöötajatele igapäevaseks kasutamiseks.

2005. aastal asutatud Borgi kogu toodang valmib Telliskivi linnakus ettevõtte enda rajatud tootmishoones.