Tegu oli maailmatasemel üritusega, millel oli maailmatasemel korraldus ja kui isegi ühest kohast natuke viltu kiskus, siis ei saa lasta end sellest liialt häirida, ütleb Lepik. Ta lisab, et igal rallil on nurinat, olgu selle põhjuseks siis halvad teed või ilmastikuolud.

Üitusel Eesti mainekujunduse eest vastutanud Visit Estonia enda kolm peamist tähelepanu köitvat tegevust olid Jaak Mae suusasõit, virtuaalne Kalevipoeg ja rahvatantsuaktsioon Tartu raekoja platsis. Lepiku hinnangul olid kõik need tegevused kultuuri tutvustavad, silmapaistvad ja suurepäraselt õnnestunud.

Ta selgitas, et kõigi nende aktsioonide märksõnaks oli sürrealism. erinevalt eelmisest aastat oli neil tänavu oluliselt rohkem aega planeerimiseks. Mõisteti, et selleks, et silma paista, tulebki erineda. Võttes arvesse, mis toimus Eesti meedias ja WRC enda kanalites, siis me saime väga palju tähelepanu, rõhutab Visit Estonia juht.

EAS-i turismiarenduskeskuse endapoolne panus Rally Estonia toimumisse oli 60 000 eurot. Sellele summale lisandub käibemaks. Samas kogu ürituse toimumine ise läks Eesti riigile kokku maksma 2,5 miljonit.